Kaune atidaroma visą parą veikianti veterinarijos klinika | kl.lt

KAUNE ATIDAROMA VISĄ PARĄ VEIKIANTI VETERINARIJOS KLINIKA

  • 17

Garsus veterinarijos gydytojas Vytautas Siaurys, vadovaujantis veterinarijos klinikai UAB „Siaurio Šnauceris“ (šiuo metu vienintelei budinčiai veterinarijos gydyklai Kaune, mat jos įkūrėjas įsitikinęs, kad gyvūnams, kaip ir žmonėms, skubios pagalbos gali prireikti ir naktį), Kaune atidaro naują smulkiųjų gyvūnų veterinarijos kliniką. Tai bus jau antroji V. Siaurio klinika ir bene pažangiausia visoje Lietuvoje.

Klinika bus vienintelė Baltijos šalyse, kur gyvūnams bus implanuojami kardiostimuliatoriai, ir vienintelė Lietuvoje, kur bus keičiami sąnarių protezai, operuojamos smegenų vandenės, akių kataraktos, taip pat čia veiks molekulinė laboratorija.

„Dėl įspūdingos pažangos žmonių medicinoje abejonių nekyla niekam, tačiau mano tikslas šią pažangą pritaikyti gelbėjant ir gyvūnų gyvybę. Na, tarkime, tokie gydymo metodai, kaip kardiostimuliatoriai ar galvos vandenių operacijos, žmonių medicinoje jau seniai niekam nekelia nuostabos ir sėkmingai gelbsti jų gyvybes, tačiau smulkiųjų gyvūnų medicinoje Lietuvoje šių gyvybiškai svarbių procedūrų niekas neatlikdavo“, – teigia veterinarijos klinikos „Siaurio Šnauceris“ vadovas.

V. Siaurys visuomet pasižymėjo išskirtiniu požiūriu į gyvūnų gydymą. Gydytojas garsėja glaudžiais ryšiais su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės gydytojais. Būtent gyvūnų organizmo prilyginimas žmonių organizmui šiam didelę patirtį sukaupusiam veterinarijos gydytojui leido išugdyti profesionalų komandą (daugiau kaip 20 veterinarijos gydytojų), kuri stebina žmonių medicinoje taikomas procedūras atlikdama gyvūnams gelbėti.

„Daugeliu atvejų smulkiųjų gyvūnų organizmas itin panašus į žmonių, taigi, pritaikius žmonių medicinoje atrastas inovacijas gyvūnams gydyti, galima pasiekti neįtikimų rezultatų.“

„Daugeliu atvejų smulkiųjų gyvūnų organizmas itin panašus į žmonių, taigi, pritaikius žmonių medicinoje atrastas inovacijas gyvūnams gydyti, galima pasiekti neįtikimų rezultatų. Žinoma, tam, kad tokios procedūros, pvz., inkstų dializės, būtų sėkmingai pritaikytos smulkiesiems gyvūnams, kad ir Jorkšyro terjerams, teko ne vieną valandą praleisti analizuojant žmonių dializes, nuolatos stažuotis geriausiose pasaulio veterinarijos gydyklose bei universitetuose“, – teigia V. Siaurys.

Šis garsus veterinarijos gydytojas tiki, kad inovatyvus požiūris ir gyvūnų organizmo lyginimas su žmonių ir toliau išliks pagrindine UAB „Siaurio Šnauceris“ varomąja jėga, kuri ateityje leis pritaikyti dar ne vieną pažangią technologiją, gelbėsiančią vienus ištikimiausių žmonių draugų.

GALERIJA

  • Kaune atidaroma visą parą veikianti veterinarijos klinika
  • Kaune atidaroma visą parą veikianti veterinarijos klinika
  • Kaune atidaroma visą parą veikianti veterinarijos klinika
  • Kaune atidaroma visą parą veikianti veterinarijos klinika
  • Kaune atidaroma visą parą veikianti veterinarijos klinika
DMN archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Lina

Śiaip tai kiti śeimininkai kurie myli savo gyvunelius, kai jie suserga, eina iki galo, rizikuoja, negaila del mylimo gyvunelio pinigu...

Lina

lengviausia kaltint kitus..jeigu butu pavykusi śunelio operacija tai butu patenkinti ir śeimininkai...o db kaltina gydytojus...

Jurate

Mano suo mire. Nors ir mate kad neisgelbes bet vistiek dare operacija,kuri kainavo daug. Manau kad turejo patarti uzmigdyti o ne kankinti keleta valandu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS