Kaune – atsinaujinusi deimantų ir elegancijos oazė | kl.lt

KAUNE – ATSINAUJINUSI DEIMANTŲ IR ELEGANCIJOS OAZĖ

  • 13

Kaune, pačioje prekybos centro „Mega“ širdyje, centrinėje aikštėje, atsidarė atsinaujinęs „RIBAS Jewellery“ salonas. Smaragdais, safyrais, rubinais, auksu ir, žinoma, deimantais spindinčioje erdvėje klientams siūloma įsigyti aukščiausios kokybės juvelyrikos dirbinių.

Ypatinga parduotuvė

Naujasis salono interjeras – tarsi klasikos ir modernumo pynė. Jau pirmoji „RIBAS Jewellery“ parduotuvė stebino savo dizaino sprendimais, todėl reikėjo itin pasistengti, kad naujasis salonas išsiskirtų prabangos ir originalaus dizaino sprendimais.

Papuošalai eksponuojami jaukaus salono centre, taip leidžiant pirkėjams iš dar arčiau pamatyti čia parduodamus išskirtinius juvelyrikos dirbinius.

Pasak „RIBAS Jewellery“ įkūrėjo verslininko Patriko Ribas, tokios koncepcijos parduotuvių Lietuvoje nėra. Nenuostabu, kad dažnas prekybos centro lankytojas nori juvelyrikos saloną įamžinti nuotraukose.

„Norėjome įkurti parduotuvę, kokios Lietuvoje dar nėra. Ne paslaptis – mėgstame maloniai stebinti savo klientus. Visi mūsų salonai, kurių galima rasti ne tik Kaune, Vilniuje ir Florencijoje, pasižymi savitu dizainu“, – pasakoja P. Ribas.

Tiesa, šiame prekybos centre „RIBAS Jewellery“ parduotuvė veikė ir seniau. Prekės ženklo vadovas teigia, kad naujoji salono vieta – centrinė aikštė – yra daug patogesnė, tad klientai bus aptarnaujami dar kokybiškiau.

Kaip teigia P. Ribas, parduotuvės svečiai domisi ne tik papuošalais, bet ir analogų neturinčiu interjeru, žavisi profesionaliu aptarnavimu ir išskirtiniu juvelyrikos ekspertų dėmesiu.

Ypatinga: „Norėjome įkurti parduotuvę, kokios Lietuvoje dar nėra“, – sako prekės ženklo „RIBAS Jewellery“ įkūrėjas P. Ribas, tarptautiniu lygiu vertinamas deimantų ir juvelyrikos ekspertas. („RIBAS Jewellery“ nuotr.)

Iš kartos į kartą

Parduotuvėje gausu deimantais ir kitais brangakmeniais – smaragdais, safyrais, rubinais – inkrustuotų papuošalų. Vieninteliame Kaune „RIBAS Jewellery“ salone taip pat parduodami gaminiai iš skirtingų kolekcijų. Čia klientams siūlomas didelis klasikinių, sužadėtuvių ir vestuvinių žiedų, vėrinių, apyrankių, auskarų, įveriamų auskarų pasirinkimas.

Papuošalų kainos salone prasideda nuo 55 eurų, tad kiekvienas pirkėjas turi galimybę įsigyti džiuginančią dovaną sau ar kitiems už prieinamą kainą tiesiai iš pirmų rankų.

P. Ribas linkęs pabrėžti, kad deimantai yra pati geriausia investicija. „Net ir pats brangiausias, deimantais inkrustuotas papuošalas telpa kišenėje, jį, kitaip nei nekilnojamąjį turtą ar kitus daiktus, visuomet galite turėti su savimi. Toks papuošalas bus perduodamas iš kartos į kartą“, – tikina prekės ženklo įkūrėjas.

Patriko pažintis su deimantų pasauliu prasidėjo, kai jam buvo dvylika metų, tuo metu jis įsidarbino juvelyrikos fabrike Izraelyje. Patriko mamai Danai Ribas tapus Izraelio deimantų biržos nare, Patrikas toliau aktyviai gilino savo žinias juvelyrikos ir deimantų srityse, drauge kūrė šeimos verslą, kuris šiandien sėkmingai plėtojamas atskirai.

Sumani investicija

Šiais neramiais laikais žmonės vis dažniau susimąsto apie tai, kur saugiai investuoti pinigus. Deimantų eksperto ir „RIBAS Jewellery“ įkūrėjo P. Ribas teigimu, investicinis deimantas – brangakmenis, kurio vertė laikui bėgant tik didės.

– Ar lietuviai, palyginti su užsieniečiais, yra linkę investuoti į deimantus?

– Taip, pastaruoju metu žmonės Lietuvoje pradėjo žiūrėti į deimantus kaip į investiciją. Deimantas formuojasi daug metų, jis yra unikalus, jo ištekliai – riboti. Tai labai nedidelis, nesunkus, nedūžtantis, nesibraižantis ir nesusidėvintis mineralas, jo vertė gali būti labai didelė. Pastaraisiais metais žmonės vis dažniau domisi investavimu į deimantus, tačiau, palyginti su kitomis investicijomis, ši sritis dar labai jauna, bet tikrai auganti.

– Koks deimantas investicijai geresnis – inkrustuotas į juvelyrinį dirbinį ar tiesiog deimantas?

– Deimantas gali būti inkrustuotas į bet kokį dirbinį, tai yra saugiau:  deimantas visada bus šalia jūsų, jį visada galima išimti, įdėti į kitą gaminį, tačiau tai vis tiek bus tas pats deimantas. Svarbiausia – koks jis. Geriausi investiciniai deimantai yra spalvoti – pasaulyje jie laikomi tinkamiausiais investicijai. Vien per pastaruosius 20 metų jų vertė pakilo šimtais procentų – jeigu kažkas pirko deimantą už milijoną, šiandien gali jį parduoti už penkis milijonus.

Investicinių deimantų vertė su metais kils, nes tokių deimantų iškasama vis mažiau ir mažiau. Pavyzdžiui, kai prieš kurį laiką užsidarė viena didžiausių rožinių deimantų kasyklų Australijoje, tokių deimantų kainos pakilo apie 200 proc., nes jų neberandama. Kasmet vis mažiau randama ir geltonų, mėlynų, raudonų deimantų, todėl jų kaina visada tik kils.

Deimantas formuojasi daug metų, jis yra unikalus, jo ištekliai – riboti.

Papuošaluose paprastai būna mažesni deimantai – jų vertė banguoja kartu su ekonomika, bet jie vis tiek yra vertingi. Jei papuošalas su deimantu – tai vis tiek yra deimantas, ši prekė niekada nepraras savo vertės.

Kiek deimantas vertas – vienas klausimas. Kitas – kiek jis vertingas kaip investicija? Ar jis gali duoti grąžos po daugelio metų? Jeigu to tikimės, reikėtų investuoti į spalvotą deimantą, kuo retesnės spalvos, arba į labai ekskliuzyvinius deimantus – 5, 7 ir 10 karatų.

– Jeigu žmogus klaustų, į ką jam geriau investuoti, – į nekilnojamąjį turtą, auksą ar deimantus, ką jam pasakytumėte?

– Negalėčiau atsakyti į tokį klausimą. Gyvenimas yra gyvas organizmas. Jeigu kitą dieną nukristų butų kainos? Tas pats ir su deimantais, ir su auksu. Viskas labai dinamiška. Tik žinau: jeigu norisi ilgalaikės, amžinos investicijos, kuri būtų perduodama iš kartos į kartą, visada išlaikytų vertę ir ta vertė su metais didėtų, reikėtų pirkti deimantą. Juo labiau šiais neramiais laikais – jeigu kažkas atsitinka, jį visada gali pasiimti, o namo į kišenę neįsidėsi.

Unikalu: salonas Kaune išsiskiria prabangos ir originalaus dizaino sprendimais. („RIBAS Jewellery“ nuotr.)

– Ar investicijai geriau pirkti vieną papuošalą su didesniu deimantu, ar kelis papuošalus su mažesniais?

– Su vienu akmeniu ir kuo didesniu. Kai deimantas padalijamas, jo vertė krinta. Vienas deimantas visada išliks vertingas ir jo vertė metams bėgant tik didės.

– Kokie pagrindiniai patarimai norintiems pirkti investicinių deimantų?

– Pirmas – pirkti deimantus iš patikimo asmens, priklausančio kokiai nors deimantų biržai, kuris prisiima atsakomybę už tai, ką parduoda. Antra – visada pirkti deimantą su sertifikatu, kuriuos turi turėti kiekvienas investicinis deimantas nuo pusės karato. Trečia – nebijoti šio deimantų pasaulio. Deimantai yra vertybė, kuri niekada neišnyks, jie visada bus reikalingi ir kaip papuošalai, ir kaip investicija.

– Be deimantų, kokie dar brangakmeniai, jūsų manymu, yra verti investuotojų dėmesio?

– Smaragdai, safyrai, rubinai. Tačiau kai aš galvoju apie investiciją, visada galvoju apie deimantus, nes tai yra stipriausia medžiaga. Smaragdas kartais gali būti daug brangesnis negu deimantas, nes jie labai reti, tačiau jeigu jis vieną dieną nukris ant žemės – gali sudužti, nes jo kristalizacija yra labai silpna. Jeigu jau pirkti kaip investiciją, sakyčiau, tik deimantą, nes jis nejautrus karščiui, dūžiui ir visada išlaiko savo vertę.

GALERIJA

  • Ypatinga: „Norėjome įkurti parduotuvę, kokios Lietuvoje dar nėra“, – sako prekės ženklo „RIBAS Jewellery“ įkūrėjas P. Ribas, tarptautiniu lygiu vertinamas deimantų ir juvelyrikos ekspertas.
  • Kaune – atsinaujinusi deimantų ir elegancijos oazė
  • Kaune – atsinaujinusi deimantų ir elegancijos oazė
  • Kaune – atsinaujinusi deimantų ir elegancijos oazė
  • Kaune – atsinaujinusi deimantų ir elegancijos oazė
„RIBAS Jewellery“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

roma

brangiuju metalu supirkimo punktuose superka tik tik metala,auksa ivairiu prabu ir t.t. o deimantukus isima prie akiu ir atiduoda ,kazkodel nesuperka.

Žaliakalnietis

Brangus ubagynas

tam deimantui ar briijantui

ar deimantas ar briliantas - cheminė sudėtis yra ta pati anglis. Deimantąi randami gamtoje. Šlifuotą deimantą įprastai vadina briliantu. Ne deimantu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS