Kaune rengiamas Pasaulio lietuvių bendruomenių forumas | kl.lt

KAUNE RENGIAMAS PASAULIO LIETUVIŲ BENDRUOMENIŲ FORUMAS

  • 6

Ketvirtadienį Kaune rengiamas Pasaulio lietuvių bendruomenių (PLB) forumas, skirtas aptarti Lietuvos pilietybės išsaugojimą ir pasirengimą referendumui dėl dvigubos pilietybės.

„Kaip po pasaulį išsibarsčiusiems lietuviams palaikyti glaudesnius ryšius ir kaip puoselėti ryšius su susiorganizavusia visuomene Lietuvoje? Kaip geriau pasirengti referendumui dėl Lietuvos pilietybės išsaugojimo? Kokie yra mūsų organizacijų artimosios ir tolesnės ateities tikslai? Kuo galime būti naudingi Lietuvai ir kaip skatinti savanorišką veiklą puoselėjant lietuvybę? Šias temas aptarsime Kaune organizuojamame forume, sutraukusiame net 130 dalyvių iš 29  šalių“, – sakė PLB pirmininkė Dalia Henke.

Forume taip pat ketinama aptarti užsienio lietuvių įsitraukimą į Lietuvos pilietinį, ekonominį, socialinį ir kultūrinį gyvenimą, Lietuvos vardo garsinimą kultūros, mokslo, verslo srityse, taip pat bus kalbama apie investicijų, grįžtamosios migracijos skatinimo galimybes.

Forumą organizuoja PLB, Vytauto Didžiojo universitetas, Draugija pasaulio lietuviams pažinti.

Antrą referendumą dėl daugybinės pilietybės įteisinimo Konstitucijoje ketinama rengti 2024 metais kartu su prezidento rinkimais.

Toks referendumas jau vyko 2019 metų gegužę kartu su prezidento rinkimais, tačiau tuomet nepavyko priimti Konstitucijos 12 straipsnio pataisos.

Emigravusieji po nepriklausomybės atkūrimo 1990 metų kovo 11 dieną šiuo metu, išskyrus kai kurias išimtis, negali turėti dvigubos pilietybės.

Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad tik referendumu pakeitus Konstituciją galima atverti galimybę turėti dvigubą pilietybę po nepriklausomybės atkūrimo kitų šalių pilietybę įgijusiems Lietuvos piliečiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

niekas is lietuviu nerinko yos Henkes

pirmininke ---ji pati su keliais pedalais save issirinko --dabar kalba , visu PASAULIO LIETUVIU VARDU...

su pederastais ir lezbem

nenoriu turet jokiu reikalu....CIA TIE GNYDOS KURIE BALSAVO UZ LGBT LAISVES ISKRYPELIU GAUJA --Lietuvoj --uz juos niekas nebalsavo......

Nuomonė

Na tokių bendruomenių atstovai, pirmininkai privalo padėti savo tautiečiams, tam jie ir atstovauja. O jeigu jie dirba tik dė raklamos ir savo veiklos išviešinimo, nieko gero iš jų. Pirmiausia turi būti lietuviams pagalba įvairiais klausimais, informacijos suteikimo, konkrečiais darbais. Tada ir reikalingi tokie atstovai. O ne dėl savo paties reprezentacijos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS