Kaune rengiamos eitynės Holokausto aukoms atminti | kl.lt

KAUNE RENGIAMOS EITYNĖS HOLOKAUSTO AUKOMS ATMINTI

  • 14

Ketvirtadienį Kaune rengiamos eitynės Holokausto aukoms atminti.

Eitynių dalyviai simboliškai atkartos kelią, kuriuo 1941 metais į mirtį varyti Kauno geto žydai, – nuo Demokratų gatvėje esančios aikštės iki IX forto masinių žudynių lauko.

Anot renginio organizatorių, atminimo eitynėmis siekiama išsaugoti ir aktualizuoti istorinę-kultūrinę atmintį apie Lietuvos žydų istoriją, priminti visuomenei apie tragiškus įvykius, vykusius Lietuvoje ir IX forte.

Tokiu būdu bus paminėtos prieš 80 metų – 1941 metų spalio mėnesį – vykdytos masinės žydų žudynės, vadinamos Didžiąja akcija.

1941 metų spalio 28 dieną Demokratų gatvėje buvusioje aikštėje atrinkta 9,2 tūkst. Kauno geto žydų, beveik pusė jų buvo vaikai. Kitą dieną, spalio 29-ąją, visi pėsčiomis nuvaryti į IX fortą ir sušaudyti netoliese esančiame lauke.

Tai vienos didžiausių Lietuvos istorijoje per tokį trumpą laiką įvykdytų gyventojų žudynių.

Dabartinėje Lietuvos teritorijoje iš maždaug 220 tūkst. iki Antrojo pasaulinio karo gyvenusių žydų per Holokaustą sunaikinta apie 200 tūkstančių.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

Ir ko žydas neloja per visas tv bei radijas apie Rwanda 1994. Net plika akimi nuo kalnų galima buvo matyti... Apie beveik 100proc lietuvių išžudymą ir nukankinimą 18-19a, okupavus rusijai... Tolerantiška tauta kitų skerdynėms

Pažiūrėjau, \\\\\.../////

skirsnį "susėję straipsniai",vien tik žydų ir pd'Rąstu vėliavos.Šlykštu, kartu ir siaubinga.Kur mes einame,kur mus veda.

Getas \\\\\.../////

Ale Lietuvoje matyt jau lietuvių nebėra.Pagarba tik žydams ir pd'Rąsrams ir tik jų eitynės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS