Kaune ruošiamasi statyti naują pėsčiųjų tiltą | kl.lt

KAUNE RUOŠIAMASI STATYTI NAUJĄ PĖSČIŲJŲ TILTĄ

Kaune ruošiamasi statyti naują pėsčiųjų tiltą per upę nuo Aleksoto iki Nemuno salos – miesto savivaldybė paskelbė rangovo konkursą, o preliminari projekto vertė siekia 13 mln. eurų.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gedeminas Barčauskas sako, kad tiltas sujungs svarbius objektus su miesto centru.

„Tiltas suplanuotas, kadangi Kauno centro sąvoka jau senokai plečiasi, čia atsiranda vis daugiau traukos taškų“, – BNS teigė G. Barčauskas.

„Naujasis baseinas Nemuno saloje, čia pat statomas nacionalinis mokslo ir inovacijų centras „Mokslo sala“. Nauja miesto vizitine kortele taps ir kitapus Nemuno suplanuotas M. K. Čiurlionio koncertų centras, kylantis Aleksoto inovacijų pramonės parkas. Čia taip pat vyksta Žemosios Fredos konversija iš pramoninės į patrauklią gyvenamąją ir rekreacinę teritoriją“, – kalbėjo jis.

Jis bus šviesus, kuriamas iš lengvų metalinių konstrukcijų, neužgoš vaizdo į miestą tiek nuo krantų, tiek ir nuo upės.

Įmonė „TEC Infrastructure“ ir architektai KILD parengė 294 metrų ilgio pėsčiųjų ir dviratininkų tilto viziją. Teigiama, kad naujojo tilto siluetas primins jau pastatytą mažąjį tiltą iš Karaliaus Mindaugo prospekto į Nemuno salą.

„Jis bus šviesus, kuriamas iš lengvų metalinių konstrukcijų, neužgoš vaizdo į miestą tiek nuo krantų, tiek ir nuo upės“, – sakė G. Barčauskas.

Be to, suplanuotos terasos ir amfiteatrai prie vandens aplink tilto atramas. Jos bus pritaikytos koncertams, lauko kinui, studentų paskaitoms.

Statybas numatoma pradėti 2024 metų sausį, jos truks kiek daugiau nei dvejus metus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (52)

to Audrius Daunoravičius

Ale žmonių kvailumas...greitai nevažinės, visi vaikščios pėškom 15 min. teritorijoj. Negi dar iki šiol neaišku????

Audrius Daunoravičius

Labai brangi ir ne pirmo būtinumo Kauno miestui investicija. Kiek žmonių naudosis šiuo tiltu už 10 mln. eurų? Gal koks 100. O eilinį kartą kentės gamta, bus kertami medžiai, naikinamas naturalus miesto veidas. Kalniečių rajone yra tragiškos gatvės, kuromis kasdien važiuoja dešimtys tūkstančių žmonių. Pinigų prioritetas tūrėtų būti tenai,

kaunietis

Kam tiltai, jeigu Kauno m. gyventojai po šiai dienai švaraus geriamo vandens neturi, fekalijas į griovius leidžia. Kauno vandenų ir UAB Viešųjų investicijų plėtros agentūros 2020-03-25 pasirašytas projektas Nr. 05.3.2-VIPAT-024-01-0020 „Nuotekų surinkimo tinklų plėtra Kauno mieste" taip ir liko pilnai neįgyvendintas, galimai "savi" dėdės pinigus nusavino... Kauno m. Garšvės g. ir po šiai dienai primena gūdų sovietmetį - nei šaligatvių, nei gatvės apšvietimo, nei nuotekų tinklų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS