Kaune susirgusiųjų gripu - beveik dvigubai daugiau nei Vilniuje | kl.lt

KAUNE SUSIRGUSIŲJŲ GRIPU - BEVEIK DVIGUBAI DAUGIAU NEI VILNIUJE

Praėjusią savaitę sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) padidėjo visoje Lietuvoje. Daugiausiai naujų gripo atvejų ir praėjusią savaitę, ir dar savaite anksčiau užfiksuota Kaune - atitinkamai 27 ir 23, praneša Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras. 

Sergamumas ŪVKTI Kaune per savaitę padidėjo nuo 3060 iki 3410 atvejų. 10 tūkst. gyventojų teko 59,1 atvejai. Didesnis sergamumas nei Kaune praėjusią savaitę buvo tik Alytuje (61,67 atvejų 10 tūkst. gyventojų).

Kaune siaučia ir rotavirusinės infekcijos. Kauno klinikinės ligoninės duomenimis, jos šiuo metu yra pasiekusios patį piką. Rotavirusinės infekcijos daugiausiai žmonių išguldo šaltuoju metų laiku, ypač žiemą ir ankstyvą pavasarį. 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

to ale (Savivaldybei)

Meras verčia prašyti to, kas mums priklauso pagal įstatymą, savivaldybė privalėjo atšaukti nutarimą dėl šildymo atjungimo kaip tai padarė Vilnius ir Panevėžys,nes trys savaitės temp. mažesnė nei norma, o kas nori atsijungti - šalti ir "taupyti" - tegul renka tuos parašus. Bet PONAS MATIJOŠAITIS dirba kaip savo privačiam versle - savo potvarkių neatšaukia ir liaudies balsas jam vienodai rodo, nes Vičiūnų pilaitėje šilta....

oho

Prie Kupcinsko silciau buvo... Didele klaida padare meriux, neatsiklauses ir atjunges sildyma.

ale

už tai NEREIKĖS MOKĖTI už šildymą -dėl ko susirietę sėdim sustriukėm ir chalatais bet PAPRAŠYTI kad įjungtų NENORIM -taupom sveikatos sąskaita -tokia piliečių politika
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS