Kaune viešosios tvarkos skyrius ėmėsi taksistų | kl.lt

KAUNE VIEŠOSIOS TVARKOS SKYRIUS ĖMĖSI TAKSISTŲ

  • 26

Pažeidėjams atsipalaiduoti nėra kada, viešosios tvarkos pareigūnai dirba ir esant karantinui. Šį kartą į jų akiratį pateko taksistai ir pavežėjai, praneša LNK žinių tarnyba.

Pareigūnai atsitiktinai pasirenka automobilį ir įsėdę tikrina ar laikomasi naujų karantino metu atsiradusių taisyklių.

Rimantas Vilimas, Kauno viešosios tvarkos skyriaus vedėjas: "Vairuotojai, vežantys keleivius, turi būti su kaukėmis, reikalauti, kad keleivis būtų su kauke, turėtų matomoje vietoje būti dezinfekcinis skystis ir turėtų būti informacija matomoje vietoje apie tai, kaip vykdomos karantino režimo laikymosi priemonės".

Pareigūnai protokolus rašė vieną po kito.

- Lapo tokio neturit?

- Ne, tikrai neturiu. Nežinau nei kur atsišviest tokį dalyką.

Vieni karantino taisykles laikė toli daiktadėžėje, kiti iš viso pirmą kartą išgirdo, kad tokios yra.

Marius, taksi vairuotojas: "Kažkokį per internetą patiem reikia susirasti, o čia nei valdžia nesirūpina, mes nieko nežinom, patikrino, įspėjimą davė".

Už taisyklių neturėjimą vairuotojai įspėjami, už dezinfekcinio skysčio neturėjimą, jau baudžiami. Dezinfekcinio skysčio salone neturėję vairuotojai sakė, kad turi bagažinėje, žurnalistams paprašius parodyti, jo nerado.

- Ne, čia langams paprastas skystis, reiškia valiau rankas ir palikau garaže, važiuoju į garažą pasiimti.

Fiziniams asmenims gresia baudos iki 1500, įmonėms iki 6000 eurų.

Rimantas Vilimas, Kauno viešosios tvarkos skyriaus vedėjas: "Patikrinta 26 pavežėjai ir vairuotojai, praktiškai visi neturėjo matomose vietose informacijos apie koronaviruso prevencines priemones, nustatyti 6 pažeidimai.

Vairuotojai karantino taisyklėms neranda vietos mašinoje.

Arūnas Kupcikevičius, taksi vairuotojas: "Pagalvokim, kur jas dėti, šito skydo uždengt negaliu, galinėje sėdynėje vaikai nudraskys, jas ilaminuoti negalima, nes yra 4 lapai".

Taisyklės reikalingos tam, kad keleiviai žinotų, kaip automobilyje elgtis karantino metu, nes ir čia atsirado naujų reikalavimų pavyzdžiui, kad galima sėsti tik į galą.

Arūnas Kupcikevičius, taksi vairuotojas: "Šiaip tai neleidžiu, jeigu tryse važiuoja, sakau jūs tryse, šiaip tik du galiu vežti. Na, keleivių neapribosi, kur nori ten sėda.

Algis, vairuotojas: "Kad keleivis sėstų gale mes perspėjam žodžiu, ateina keleivis, prašom sėsti į galą, užsidedi kaukę ir viskas".

Buvo ir tokių, kurie nedėvėjo apsauginių kaukių. Vieni kaip mat jas pradėjo traukti iš kišenių, kiti jų iš viso neturėjo. Įvairių pranešimų apie viešosios tvarkos pažeidimus gauna ir policija, jų per visą karantiną Kauno apskrityje gauta daugiau nei 1000.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

natalija TO KOBĖ

KOBĖ TU PATS DAUNAS TAI IR MALI ŠUDA ITALIJOJE JAU SENAI TUOS LAPUS IVEDĖ IR NUO NAMU JEI NERA BUTINO REIKALO GALIMA TIK 20 METRU EITI IR TURI TURĖTI ATŠVIESTUS SAVO DUOMENIS SU ADRESU TAIP KAD GUDROČIAU PATYLĖK UŽKRATE

Anonimas

Balandžiai dergia ant galvų, bet juk paprasčiau taksistus gaudyt...

Anonimas

Dezinfekcinio skysčio deficitas išlieka – trūksta priemonių paviršiams valyti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS