Kaune vyks Kultūros mugė ir „Fluxus“ festivalis | kl.lt

KAUNE VYKS KULTŪROS MUGĖ IR „FLUXUS“ FESTIVALIS

  • 10

Penktadienį Kaune, Nepriklausomybės aikštėje, prasideda Kultūros mugė, o vakare vyks „Fluxus“ festivalis, kurio dalyviai kops į Parodos kalną.

Pasak mugę organizuojančių Kauno menininkų namų, renginio metu bus galima susipažinti su miesto kultūros naujienomis. Miestiečiai ir svečiai galės peržvelgti teatrų, festivalių, muziejų programas.

„Stebime, kaip mugė po truputį įgyja vis didesnį žinomumą ir tarp organizacijų, ir tarp miestiečių. Smagu, kad kiekvienais metais prie jos prisideda naujos kultūros organizacijos ir dalyviai, kurie praturtina mugę pasiūlydami įvairių ir intriguojančių kultūros bei meno formų“, – pranešime sakė renginio organizatorė Gabrielė Krapikaitė.

Mugės metu bus galima stebėti teatrų, šokio, cirko bei kitus pasirodymus.

„Šių metų Kultūros mugės scenos programa vėl atneš naujovių tiek mugės dalyviams, tiek lankytojams. Per dvi dienas scenoje bus galima ne tik išvysti iniciatyvas ar organizacijas, prie kurių veiklų galima jungtis ar nuspręsti apsilankyti jų renginiuose, bet ir išgirsti juos organizuojančių žmonių patirtis – tai, kas lieka už scenos prieš pakeliant uždangą“, – sakė scenos programos kuratorė Austėja Jociūtė.

Kultūros mugės metu vyks ir kultūros profesionalams skirta vizitų programa, jos metu organizuojami tiksliniai 20 minučių trukmės susitikimai su iš Lietuvos miestų ir regionų atvykstančiais kultūros operatoriais. Šiais metais dalyvaus Alytaus, Rokiškio, Biržų, Kėdainių, Šakių, Pakruojo, Trakų Vokės atstovai.

Penktadienį Kaune šeštą kartą vyks ir „Fluxus“ festivalis, organizatorių teigimu, kviečiantis manifestuoti laisvę, kūrybiškumą ir įvairovę.

Įsikūniję į personažus, apsirengę keisčiausiais kostiumais miesto ir šalies gyventojai tradiciškai kops į Parodos kalną. Užkopusiuosius „Fluxus reivo kabinete“ pasitiks daktaras Jurgis ir išrašys nuobodulį žudantį receptą.

„Jei pamiršote, nesijaudinkite, daktaro Jurgio „fluxus“ receptas bus išrašytas visiems festivalio dalyviams. Teliks atsiduoti fantazijai ir leistis į ultragarsinio kalno tyrimų laboratoriją, kurioje ne tik sutiksite panašių į save, bet ir save pačius“, – teigia rengėjai.

Kad pažadintų vaizduotę, šiais metais festivalio organizatoriai kviečia grįžti prie šaknų – į vaikystę, kai nebijota savo svajonių, o kasdienybę buvo nesunku paversti žaidimo ir juoko aikštele su gausybe spalvų ir emocijų.

„Fluxus“ festivalis Kaune vyksta nuo 2018 metų.

„Fluxus“ – XX amžiaus septintajame dešimtmetyje susikūręs tarptautinis menininkų judėjimas, kvestionavęs tradicines vertybes, siekęs panaikinti ribą tarp meno ir gyvenimo, kūrybą grindęs atsitiktinumu, ironija, žaidimu, eksperimentavęs ir ieškojęs galimybių sujungti įvairias menines technikas bei disciplinas.

„Fluxus“ grupę 1962 metais įkūrė lietuvių kilmės dailininkas Jurgis Mačiūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Dv

Renginys gal ir smagus, bet nereikėtų išnaudoti vaikų pasirodymams, kurie yra nuvarginami ir patiria traumas. Yra suaugusių kolektyvų, kurie galėtų pasirodyti. Tiesiog reikia daugiau atsakomybės, o ne vien pliusus rinktis visiems. Ir pedagogams, ir organizatoriams.

Lyg ir

nieko blogo, bet kur ta kūryba? Tai mažvaikių šventė.

Šaunu

O man patiko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS