Kaune vyks Lietuvos aukštųjų mokyklų mugė | kl.lt

KAUNE VYKS LIETUVOS AUKŠTŲJŲ MOKYKLŲ MUGĖ

  • 7

Kauno „Žalgirio“ arenoje ketvirtadienį vyks Lietuvos aukštųjų mokyklų mugė.

Savo studijų programas pristatys 35 Lietuvoje veikiančios mokslo įstaigos.

Kaip skelbia organizatoriai, vieną dieną truksiančios nemokamos karjeros mugės metu aukštųjų mokyklų atstovai jaunuoliams, tėvams ir mokytojams atsakys į visus iškilusius klausimus apie studijų programas, stojimą į aukštąsias mokyklas ir karjeros perspektyvas.

Anot karjeros mugę organizuojančios bendrovės „Ekspozicijų centras“ generalinio direktoriaus Eriko Piskunovo, pagrindinis jos tikslas – informuoti jaunuolius apie karjeros ir studijų galimybes Lietuvoje tam, kad jų sprendimas dėl ateities karjeros būtų paprastas ir aiškus.

„Džiaugiamės, kad praėjusiais, 2023-iaisiais metais, mūsų organizuojamoje karjeros mugėje vos per vieną dieną apsilankė net 13 860 lankytojų iš visos Lietuvos. Toks susidomėjimas leidžia tikėti, kad šis renginys – kasmet itin laukiamas ir vertingas“, – sakė E. Piskunovas.

Mugėje save pristatys tiek Lietuvos universitetai, tiek kolegijos bei profesinio mokymo įstaigos.

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti prezidentas Pranas Žiliukas sako, kad Lietuvos aukštųjų mokyklų mugė yra gera proga vienoje vietoje susitikti aukštuoju mokslu ar profesiniu mokymu besidomintiems jaunuoliams ir mokymo programų teikėjams, išsirinkti norimas studijas ir sužinoti, „kur dar reikia įdėti pastangų siekiant įveikti reikalavimų barjerą ir kuo geriau pasirengti būsimoms studijoms“.

Mugėje vyks Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos organizuojamas forumas, bus skaitomi pranešimai.

Šių metų forumo tema – „Ką svarbu žinoti esamiems ir būsimiems abiturientams?“ Jame bus diskutuojama apie tarpinių patikrinimų ir valstybių brandos egzaminų tvarką, priėmimą į profesines ir aukštąsias mokyklas, karjeros planavimą. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

?

ir kiek mum kainuos ta muge?

Anonimas

tai toje mugėje dalina stojimo pažymėjimus ir mokytis galima bus už dyką? Ar mokysies ar ne visties eisit į katorgą pas Anusą

Anonimas

tai toje mugėje dalina stojimo pažymėjimus ir mokytis galima bus už dyką?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS