Kauniečiai džiaugiasi: Laisvės alėjos fontane – dar nematytos dekoracijos | kl.lt

KAUNIEČIAI DŽIAUGIASI: LAISVĖS ALĖJOS FONTANE – DAR NEMATYTOS DEKORACIJOS

Viešosios Kauno miesto erdvės jau puošiamos didžiausioms metų šventėms. Dar nematytos dekoracijos konstruojamos ir ant Laisvės alėjos fontano.

Puošiamas fontanas

Kauniečiai pastebi, jog miesto gatvės jau ruošiamos šventiniam laikotarpiui. Ant apšvietimo stulpų vyniojamos girliandos, kabinami žaisliukai ar kitos dekoracijos. Centrinėje miesto dalyje taip pat jau galima matyti papuoštas erdves.

Miestiečiai užfiksavo, jog dar nematytos dekoracijos montuojamos ant Laisvės alėjos fontano. Ketvirtadienio vakarą darbininkai konstravo šviečiančius burbulus ant lemputėmis apvynioto koto. Miestiečiai spėliojo, kaip atrodys galutinė instaliacijos versija, tačiau darbininkai paliko intrigą.

„Dabar dedame, o pamatysite, kaip atrodys ši dekoracija jau po kelių dienų. Reikės dar išbandyti, ar viskas veikia, o visas fontanas bus įžiebtas kartu su pagrindine Kauno eglute,“ – sakė darbininkai.

Ankstesniais metais ant šio fontano buvo sumontuotos taip pat fontaną priminusios dekoracijos. Vienais metais dekoracijos priminė čiurlenantį fontaną, kitais – vertikalią ir iš žiedų sudarytą kompoziciją. Pagrindinėje pėsčiųjų alėjoje vaikštinėję kauniečiai spėliojo, kad šiųmetinė šviesos instaliacija primins gamtą ir joje augančius augalus.

Pačioje Laisvės alėjoje jau sumontuotos tokios pat dekoracijos, kaip buvo praėjusiais metais. Vidurinėje alėjos dalyje yra lietutį primenančios lemputės, o ant apšvietimo stulpų – kalėdiniai medžių šakelių ornamentai.

Šviesos miestas

„Kauno diena“ primena, kad naujomis dekoracijomis suspindės ir Steigiamojo Seimo aikštės fontanas. Be to, šiais metais Kaune bus papuoštos erdvės, kurios iki šiol šventiniu laikotarpiu skendo tamsoje.

„Kaunas kuria gamtos pasaką. Kadangi turime natūralią eglutę, tai ir į miestą atkeliauja natūralios dekoracijos. Centre matysime šerkšno medelius, bus papuošti visi Kaune esantys tiltai. Ant jų ir Santakos parke nusileis žvaigždės. Pastarajame turėsime dvi dideles žvaigždes, kurios pildys svajones, be to, bus papuošta apie 30 medžių, juose kris krištolinis lietus, nutūps apie 100 paukščių, ganysis Kalėdų senelio pagalbininkai elniai. Šis parkas pirmą kartą nušvis šviesomis ir taps tikru svajonių parku“, – pristatė Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Nomeda Prevelienė.

Kaunas kuria gamtos pasaką. Kadangi turime natūralią eglutę, tai ir į miestą atkeliauja natūralios dekoracijos.

Papuoštos gatvės

Šiemet Kaune tikrai bus daug naujų dekoracijų ir apšviestų erdvių. Bus naudojamos ir senos dekoracijos, tačiau jos bus pakabintos ten, kur niekada nebuvo įžengusi Kalėdų dvasia. N.Prevelienė sakė, kad A.Juozapavičiaus prospekte bus dvigubai daugiau dekoracijų. Taip pat jau matytomis instaliacijomis nušvis Parodos kalnas, L.Sapiegos, S.Daukanto gatvės.

Senamiesčio gatvelės: M.Daukšos, Naugardo, Kurpių, Muitinės, L.Zamenhofo taip pat džiugins praeivius šviesiomis dekoracijomis. Apšvietimo stulpai bus papuošti ir ant Utenos gatvės viaduko. Valdininkai skelbia, kad bus papuoštos ir gerokai toliau nuo miesto centro esančios Kauno vietos.

"Dekoracijomis bus puošiamas Kauno hidroelektrinės tiltas ir Jiesios tiltelis. Šie tiltai iki šiol nebuvo iš viso puošiami", – pasakojo Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja.

Be to, Kaune šventiniu laikotarpiu vyks šviesų festivalis. Spalvotomis šviesomis nušvis Muzikinis teatras, Kauno pilis, tad mieste tamsai ir liūdesiui vietos tikrai nebus.

Visos kalėdinės dekoracijos bus įžiebtos gruodžio 2 dieną.

GALERIJA

  • Kauniečiai džiaugiasi: Laisvės alėjos fontane – dar nematytos dekoracijos
  • Kauniečiai džiaugiasi: Laisvės alėjos fontane – dar nematytos dekoracijos
  • Kauniečiai džiaugiasi: Laisvės alėjos fontane – dar nematytos dekoracijos
  • Kauniečiai džiaugiasi: Laisvės alėjos fontane – dar nematytos dekoracijos
  • Kauniečiai džiaugiasi: Laisvės alėjos fontane – dar nematytos dekoracijos
  • Kauniečiai džiaugiasi: Laisvės alėjos fontane – dar nematytos dekoracijos
  • Kauniečiai džiaugiasi: Laisvės alėjos fontane – dar nematytos dekoracijos
Skaitytojo nuotr.
Gairės: Laisvės alėjos fontanas, dekoracijos, šventės, šventiniai papuošimai, skaitytojo naujiena, Kalėdos Kaune dekoracijos
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Hmm

Įdomu, o kur šiemet bus puošiama eglutė, kuri stovėdavo Vienybės aikštėje? Burbulai fontane gražiai atrodo, bet eglė atrodydavo geriau. Ar Kaune mažinamos eglių puošimo vietos?

to vIKA

O iš kur toks nepakantumas kritikai bei nuomonė, kad žmonės, kurie kritikuoja dabartinį merą, būtinai yra konservatorių šalininkai? Kiekvienas kaunietis turi teisę į savo nuomonę. Kiekvienam tikram kauniečiui rūpi jo miestas bei tradicijos. Beje, dalis komentare minėtų objektų buvo sunaikinti (o, gaila) seniau nei kad Kupčinskas tapo meru.

dekoracijos ne visiems

Šilainiai - didžiausias miesto rajonas. Kažkodėl tai nepatebiu jokių naujametinių dekoracijų. Ar Naujieji ateina tik miesto centre?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS