Kauniečiai perspėja: neįkliūkite į buto nuomotojų pinkles | kl.lt

KAUNIEČIAI PERSPĖJA: NEĮKLIŪKITE Į BUTO NUOMOTOJŲ PINKLES

Buto nuomai ieškantys kauniečiai perspėja apie galimai nesąžiningus nuomotojus. Vyras pervedė pinigus, rezervavo butą, tačiau skelbimas toliau internete sukasi ir ieško nuomininkų.

Įtaria klastą

Kaunietis Julius (tikrasis vardas redakcijai žinomas) ieškojo buto nuomai ir akis užkliuvo už vieno skelbimo. Susisiekus su nuomotoju, vyras į jo sąskaitą pervedė pinigų tam, kad butą šeimininkas rezervuotų ir išimtų skelbimą, tačiau skelbimų portaluose toliau galima rasti to paties buto skelbimą. Šeimininkas taip pat į kauniečio skambučius nereaguoja.

„Kauno dienai“ vyras pasakojo, kad Kūčių vakarą skelbimų portale skelbiu.lt pamatė skelbimą, jog nuomojamas Partizanų g. 55 daugiabutyje esantis dviejų kambarių butas. Iš pateikto aprašymo ir buto nuotraukų kauniečiui viskas tiko, tad jau kitą dieną paskambino šeimininkui susitarti dėl atvykimo ir buto apžiūros laiko. Nuomotojas pasakė, kad reikia pervesti 100 eurų sumą, taip butas bus rezervuotas, o skelbimas išimtas, kad jo negalėtų matyti kiti nuomininkai.

Julius pervedė šeimininkui minėtą sumą ir planavo butą apžiūrėti šiomis dienomis, tačiau jį labai nustebino tai, kad skelbimas vis dar buvo matomas viešai. Vyras pabandė vėl paskambinti šeimininkui ir paklausti, kodėl skelbimas neišimtas. Tada, anot kauniečio, prasidėjo painiava.

Jam paskambinau pats iš kito numerio, tai prižadėjo pinigus grąžinti, bet taip jų ir nesulaukiau.

„Jis sakė, kad skelbimo negali išimti, nes skelbimo portalas per šventes nedirba. Kitą dieną dar skambinau, bet jau nebekėlė telefono ragelio. Tada skelbime nurodytu numeriu paskambino trys mano pažįstami, tai jiems visiems sakė, kad butas laisvas, siūlė ir jiems pervesti pinigus ir rezervuoti butą, nors aš pirmas jau buvau padaręs rezervaciją. Vakar jam paskambinau pats iš kito numerio, tai prižadėjo pinigus grąžinti, bet taip jų ir nesulaukiau“, – situaciją nupasakojo butą išsinuomoti norėjęs vyras.

Kaunietis įtaria, kad gali būti ir daugiau žmonių, kurie į buto šeimininko banko sąskaitą pervedė pinigus ir manė, kad butas rezervuotas, tačiau dabar gali likti nieko nepešę. Vyras svarsto dėl prarastų pinigų kreiptis į teisėsaugos institucijas.

Butas laisvas?

„Kauno diena“ paskambino Partizanų g. 55 daugiabutyje esančio buto šeimininkui ir pasiteiravo, ar butas dar neišnuomotas. Šeimininkas sakė, kad butas laisvas bei nėra padaryta nei vienos rezervacijos, tačiau jis patikino, kad susidomėjimas yra didelis, todėl reikėtų ilgai nedelsti ir pervesti pinigus.

„Skelbimas tris ar keturias dienas įdėtas, tad be abejo, susidomėjimas yra labai didelis. Yra nemažai klientų, pretenduojančių į tą butą. Man reikia, kad būtų konkretūs nuomininkai ir būtų tvarkingi, kad nebūtų kažkokių nesklandumų. Rizika, kad butas bus išnuomotas yra, bet žinote, kaip sakoma, kas pirmesnis, tas gudresnis.

Šį butą su žmona nuomojame pirmą kartą, bute dar liko papūgos ir katinas. Mes atvažiuosime jų apsiimti, nes sausį išvykstame. Norime padaryti prielaidas, kad jei žmogus tikrai nori nuomotis, lai pasidaro rezervaciją, mes išimame skelbimą ir paliekame tą butą asmeniui, kuris padarė rezervaciją. Po to jums patogiu laiku susitinkame, aprodome butą, jei tinka, tada pasirašome sutartį. O jei kažkas netiktų, tuos rankpinigius grąžinčiau atgal. Jei kažkas padarys rezervaciją, aš iš karto išimu skelbimą. Jei jūs padarytumėte rezervaciją, o aš toliau nuomočiau butą, būtų nelabai (gerai – red. past.)“, – telefonu kalbėjo buto šeimininkas.

Dar kartą perklausus, ar tikrai nėra atlikta nei viena rezervacija, gavome patikinimą, kad niekas pinigų dar nepervedė, nors Julius „Kauno dienai“ atsiuntė banko sąskaitos išrašą, patvirtinantį, kad 100 eurų pasiekė nuomotojo sąskaitą. Vyras pasakė, kad buto nuomos mėnesio kaina yra 160 eurų, tad rezervacija turėtų būti bent pusė šios sumos.

Aš su tokiu ponu net nesu kalbėjęs. Jei būčiau žinojęs, kad jis rezervavo butą, būčiau jums pasakęs.

„Rezervacija gali būti daroma nuo 80 eurų. Aš duodu jums savo rekvizitinius duomenis, jus padarote pavedimą, aš gaunu žinutę, prisijungiu ir išimu skelbimą. Tikrai nėra padarytų rezervacijų, nes kitaip juk iš karto išimčiau skelbimą. Tikrai nesiruošiu dėl 80 eurų gadintis gyvenimą ir kažkuo rizikuoti“, – toliau dėstė buto šeimininkas.

Priminus, kad Julius buvo padaręs rezervaciją, buto šeimininkas sakė, kad su tokiu žmogumi jis nėra net kalbėjęs. „Aš su tokiu ponu net nesu kalbėjęs. Jei būčiau žinojęs, kad jis rezervavo butą, būčiau jums pasakęs. Jei butas nepatiks, aš pinigus atiduosiu atgal. Pinigai reikalingi tik tam, kad žmogus tikrai atvažiuotų, nes dabar gali bet kas pasakyti, kad rezervuoja butą, aš išimu skelbimą, kuris man kainuoja 50 eurų, ir tada pasakytų, kad buto neima, tada prarandu skelbimą ir kitus galimus nuomininkus. Tai man tiesiog reikia garantijos, kad žmogus tikrai nuomosis tą butą“, – aiškino butą siekiantis išnuomoti vyras.

Praėjus maždaug valandai po „Kauno dienos“ skambučio, skelbimas pasikeitė ir atsirado užrašas „Išnuomota“.

Skelbimai neaktyvūs

Minėtą situaciją „Kauno diena“ nupasakojo ir skelbimų portalo skelbiu.lt darbuotojams. Jie pagal skelbime nurodytą telefono numerį patikrino skelbimus ir pasakė, kad kol kas skelbimai nėra matomi vartotojams.

„Žinokite, šiuo telefono numeriu dabar visi skelbimai išjungti, pašalinti. Mes dar dėl šio vartotojo pasižiūrėsime“, – patikino skelbiu.lt darbuotojai.

Jie paprašė, kad klientai, kuriems buto šeimininkas nebeatsako į skambučius, patys paskambintų į skelbiu.lt ir papasakotų apie susidariusią situaciją. Taip bus galima konkrečiau išsiaiškinti problemą ir apie galimybes panaikinti skelbimą.

Gairės: buto nuoma, buto nuomotojas, rezervacija, skalbimai internete, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

zelemunčikas

Nors nesiviešintų tokie kvailiai,manantys ęsantys protingesni už kitus.Labai tinkamas rusiškas posakis panašiens rezervuotojams-avansuotojams rusiškas posakis:-,,na chitruju žopų vsegda estj ch...s riezboi.''

jadze

gal man pervesi parodisiu kojite

orine nuoma

sako mazos algos...pasirodo yra zmoniu kurie dovanoja saibas belekam..saunu..malaciukas..lt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS