Kauniečius pasitinka pirmieji mobilūs policijos punktai | kl.lt

KAUNIEČIUS PASITINKA PIRMIEJI MOBILŪS POLICIJOS PUNKTAI

  • 19

Nuo trečiadienio įsigaliojo griežtesnės karantino taisyklės, kuriose numatytas ir žmonių judėjimas tarps skirtingų savivaldybių. Buvo skelbta, kad didieji mobilumo suvaržymai prasidės penktadienį bei bus per šventes. Tačiau miestiečiai praneša, kad dabar prie kai kurių įvažiavimų į Kauną jau budi policijos pareigūnai.

Pirmieji reidai

Vairuotojai informuoja, kad mobilūs patikros punktai buvo įrengti Panemunėje ir Romainiuose. Prie šių postų pareigūnai klausinėjo, kokiu tikslu vairuotojai važiuoja į Kauną. Žmonės portalui kauno.diena.lt pranešė, jog pirmojoje dienos pusėje pareigūnai vairuotojus stabdė ir Savanorių prospekto pabaigoje, kur yra įvažiavimas iš magistralinio kelio. Taip ir Ašigalio g. Čia pareigūnai darbavosi apie valandą – stabdė visus pravažiuojančius.

„Surado priežastį be reikalo stabdyti ir trukdyti žmonių laiką, kuris labai brangus“, – socialiniuose tinkluose piktinosi Darius.

„Po darbo negali ramiai namo grįžti“, – antrino kitas internautas.

Tačiau buvo ir tokių, kurie palaikė pareigūnus sakydami, kad jei visuomenė anksčiau būtų laikiusi karantino reikalavimų, dabar nereikėtų uždarinėti miestų ir jausti nepatogumų.

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Kaip bus vykdomi ribojimai?

Policijos pareigūnai paaiškino, kaip bus ribojamas gyventojų mobilumas. Skelbiama, kad trylikoje vietų, pro kurias galima patekti į Kauno miestą, keliai bus užtverti fizinėmis priemonėmis, kitur – budės policijos pareigūnai ir reguliuos atvykstančiųjų srautus.

Kaip praneša Kauno policija, nuo gruodžio 18 d. 13 val. iki gruodžio 20 d. 21 val., nuo gruodžio 23 d. 13 val. iki gruodžio 27 d. 21 val. bei nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val. bus kontroliuojamas judėjimas Kauno apskrityje įrengiant postus prie įvažiavimų į savivaldų centrus – Kauną, Kaišiadoris, Kėdainius ir Jonavą. Kauno rajonas – žiedinė savivaldybė, todėl joje, kaip ir kitose kitų rajoninių savivaldybių vietose, numatytos mobilios pareigūnų pajėgos, kurios gyventojų teirausis apie kelionės maršrutus.

Nors sustiprintos patikros vyks numatytomis dienomis, tačiau viešos ir neviešos priemonės bus vykdomos bei mobilios pajėgos dirbs visoje Kauno apskrityje, visomis dienomis ir valandomis, todėl gyventojai neturėtų nustebti stabdomi ir prašomi pateikti dokumentus, pagrindžiančius kelionės tikslą.

Kartu Vyriausybės nurodymų įgyvendinimo užtikrinimą visomis dienomis policijos pareigūnams padės kolegos iš Karo policijos, Šaulių sąjungos.

Kur bus užblokuoti įvažiavimai?

Nuo penktadienio trylikoje vietų, pro kurias galima patekti į miestą, bus užtvertos fizinėmis priemonėmis.

„Eismo ribojimai ties įvažomis į Kauno miestą bus įrengti nuo šio penktadienio ryto. Juos atlaisvinti planuojama sausio 4-ąją. Iš viso aplink Kauną fizinėmis priemonėmis numatyta blokuoti trylika kelio atkarpų, o dar daugiau nei keliose dešimtyse vietų pravažiavimus kontroliuos policijos pareigūnai. Visus veiksmus derinamės su Kauno policija, atsižvelgdami į pavasario patirtį, kai teko imtis analogiškų priemonių per Velykas“, – teigia Kauno savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras. Gyventojams, kurie, visgi, privalės važiuoti į kitą savivaldybę, rekomenduojama turėti išimtį įrodančius dokumentus (t. y. darbo pažymėjimą, Registrų centro išrašą ar kitus dokumentus), kurie galės būti pateikiami tiek popieriniai, tiek ir skaitmeniniu formatu.

Nurodoma, kad fizinės eismo ribojimo priemonės bus šiose vietose:

1. Mosėdžio g. / Kražių g.

2. Pravažiavimas nuo 232 kelio link Kuršių g.

3. Išvažiavimas iš A1 į Ašigalio g.

4. Degalinės ir Islandijos pl. garažų masyvo pravažiavimas

5. Partizanų g. išvažiavimas į A1

6. Pravažiavimas nuo A1 nusukimo link Darbo g.

7. Ateities pl. ties įvažiavimu į teritoriją Ateities pl. 50

8. Palemono g. 78F

9. Palemono g. / Kražantės g.

10. Kreidos g. / Titnago g.

11. Medžiotojų g. / Sąnašos g.

12. Juodelynės g. / Dvarų g.

13. A5 / Armoniškių g.

Mobilūs postai gali būti visoje šalyje

Trečiadienį įsigaliojus sugriežtintiems karantino reikalavimams, policija pratina žmones prie judėjimo ribojimų – mobilūs postai gali būti visoje šalyje.

„Jie gali būti įrengti visur – kiekviena apskritis nusprendžia pagal savo galimybes ir taktiką“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Jo teigimu, dabar automobiliai gali būti tikrinami atsitiktinai, tačiau kai kur gali būti stabdoma ir kiekviena važiuojanti mašina.

„Dabar tikrinami pasirinkti automobiliai, bet kažkuriuo laiku gali būti stabdomi ir visi – priklausomai nuo transporto kiekio, srauto. Pagrindinis tikslas – nesudaryti spūsčių darbo laiku“, – teigė policijos atstovas.

Anot jo, pareigūnai automobilius gali tikrinti ir miestų viduje, o mobilūs postai turėtų išlikti ir naktimis.

Tokių priemonių imtasi, kad žmonės įprastų prie judėjimo ribojimų, kai savaitgalį, Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpiu bus vykdomas masinis tikrinimas.

„Tai daroma tam, kad žmonės jaustų tam tikrą kontrolę, kad šiek tiek įprastų“, – kalbėjo R. Matonis.

„Jie gali būti įrengti visur – kiekviena apskritis nusprendžia pagal savo galimybes ir taktiką.

Savaitgalį šalyje budės 670 policijos ekipažų, dar 250 ekipažų – įrengtuose kontrolės postuose.

Įprastai, ne švenčių dienomis, budės 750 ekipažų, dar 60 policijos ekipažų dirbs papildomai ir tikrins judėjimo teisėtumą.

Savivaldybių centrų prieigose įrengtuose postuose bus stebėjimo kameros, statomi draudžiamieji ženklai, dalis įvažiavimų bus užtverta techninėmis priemonėmis.

Kiekviename poste dirbs mažiausiai du pareigūnai, didelio eismo intensyvumo postuose policijai padės jos rėmėjai, taip pat šauliai ir kitos institucijos.

Judėjimo draudimas tarp savivaldybių įvestas siekiant sumažinti COVID-19 plitimą.

GALERIJA

  • Kauniečius pasitinka pirmieji mobilūs policijos punktai
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Marta

Aš nusispjaučiau ant jų vietoj vyriausybės, Veryga neįtiko, dabartiniai neįtinka, gelbst situaciją, o žmonės dar priešinasi, palikčiau patiems kariaut su covidu ,pasiuskit

rimas

reikejo jungtis prie kauno miesto kai buvo siuloma

Čiubaka

išpirksit supelijusiuis batonus, surūgusį pieną - užveš šviežio
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS