„Kauno akcentai“ kviečia meno bendruomenę į diskusiją | kl.lt

„KAUNO AKCENTAI“ KVIEČIA MENO BENDRUOMENĘ Į DISKUSIJĄ

  • 4

Per pastaruosius kelerius metus miesto erdves pildantis menas tapo svarbia kultūrinio Kauno identiteto dalimi, tačiau ne mažiau svarbu ir diskusija, kuria kryptimi bus žengta toliau.

Programos „Kauno akcentai“ kuratoriai kviečia meno ekspertus ir kūrėjus susitikti bendrai diskusijai, kokio meno reikia Kaunui. Renginys vyks ketvirtadienį (liepos 9 d.) 16 val. Kauno kultūros centro terasoje (Vytauto pr. 79).

Reikalinga diskusija

„Idėjų konkursas „Kauno akcentai“ per kelerius metus menininkams padėjo įgyvendinti virš keturių dešimčių idėjų, papuošusių įvairiausias miesto vietas. Tačiau Kaunas nesiruošia sustoti ir kviečia menininkus bei gyventojus ne tik kurti, bet ir diskutuoti, kokių meninių sprendimų reikia miestui“, – kalbėjo Kauno mero patarėjas Simonas Kairys.

Diskusijoje „Kokio meno reikia Kaunui?“ susitiks meno ekspertai ir menininkai. Savo įžvalgomis dalinsis Kauno dailės fakulteto dekanas, vienas iš „Kauno akcentų“ iniciatorių prof. Jonas Audėjaitis, architektas Rimantas Giedraitis, vaizdo kultūros teoretikė, estetikė ir menotyrininkė Odeta Žukauskienė, gatvės menininkas Tadas Šimkus bei Kauno miesto savivaldybės administracijos Paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas.

Apie ribą tarp meno ir kičo, idėjų ir istorijos koreliaciją bei kitomis prelegentams aktualiomis temomis klausimus kels diskusiją moderuosiantis žurnalistas, visuomenininkas Rytis Zemkauskas.

Programos žingsniai

Kaip praneša organizatoriai, ypač svarbia renginio dalimi taps žiūrovų auditorija. Menu besidomintys kauniečiai ir miesto svečiai galės ne tik laisvai klausti diskusijos dalyvių, bet ir patys turės progų įsitraukti į nuomonių mainus, išsakyti savo požiūrį ir idėjas.

Po diskusijos renginio dalyviams bus pristatyta „Kauno akcentų“ programa bei jos gairės. Idėjų autoriai galės iš arčiau susipažinti su pagrindiniais žingsniais – nuo paraiškos pateikimo iki sėkmingo įgyvendinimo. Renginio organizatoriai atsakys į dažniausiai kylančius klausimus.

GALERIJA

  • „Kauno akcentai“ kviečia meno bendruomenę į diskusiją
  • „Kauno akcentai“ kviečia meno bendruomenę į diskusiją
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tai kad

čia bus parodomoji surežisuota diskusija" - visi diskutantai iš vienos įstaigos - Kauno dailės instituto, su jo direktoriumi priekyje. Neverta gaišti laiko imituotoms diskusijoms..

Manau

Nereikia daugiau tų akcentų. Geriau art deco namus paremontuoti. Tai bent kažkokia nauda bus.

Kas čia? Paaiškinsiu.

Tai - paminkliukas aktoriui A.Pintukui, kuris kiekvieną dieną praeina šią vietą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS