Kauno „Akropoliui“ už pastangas mažinant poveikį aplinkai – atnaujintas „BREEAM“ sertifikatas | kl.lt

KAUNO „AKROPOLIUI“ UŽ PASTANGAS MAŽINANT POVEIKĮ APLINKAI – ATNAUJINTAS „BREEAM“ SERTIFIKATAS

  • 0

Ilgametes Kauno „Akropolio“ pastangas veikti tvariai ženklina dar vienas svarbus pasiekimas. Prekybos centras atnaujino prieš 3 metus įgytą „BREEAM In-Use“ tvarumo sertifikatą, kuris Lietuvoje suteiktas tik nedaugeliui prekybos paskirties pastatų. Šis sertifikatas įrodo, kad „Akropolio“ pastatas atitinka aukštus tvarumo standartus, o jame pritaikyti sprendimai leidžia taupiai naudoti energiją ir kitus resursus, užtikrinti geresnę aplinką žmonėms ir pastatą eksploatuoti bei administruoti efektyviau. Sertifikatas atnaujintas šiose srityse pasiekus dar geresnių rodiklių.

Atnaujinant „BREEAM In-Use“ tvarumo sertifikatą Kauno „Akropolyje“ atlikti apšvietos matavimai, dalis šviestuvų pakeisti į LED apšvietimą, patobulinta pastato valdymo sistema bei sukurta nuolatinę švarą ir sanitarinę tvarką prekybos centre efektyviau užtikrinti leidžianti valymo strategija. Po nuodugnių akustinių tyrimų tai pat pakoreguotas prekybos centro foninis garsas. Daugelį kitų „BREEAM In-Use“ reikalavimų Kauno „Akropolis“ atitiko dėl jau anksčiau pasitelktų pastato tvarumą didinančių sprendimų.

„Atsakingas požiūris į aplinką ir tvarumo siekis mums visuomet buvo vienu iš prioritetų, kuris atsispindi ir mūsų veiklos politikoje. Suprantame, kad vien laikytis esamų aplinkosaugos reikalavimų nepakanka, o kiekvienas socialiai atsakingas verslas savo iniciatyva privalo prisidėti prie teigiamų pokyčių šioje srityje. Dėl to visuose veiklos procesuose siekiame kuo labiau sumažinti savo poveikį aplinkai ir palikti kuo mažesnį CO2 pėdsaką. Sėkmingai atnaujintas „BREEAM In-Use“ sertifikatas dar kartą patvirtina, kad einame teisingu keliu, o mūsų pastangos duoda apčiuopiamų rezultatų“, – sako Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Atsakingas požiūris į aplinką ir tvarumo siekis mums visuomet buvo vienu iš prioritetų, kuris atsispindi ir mūsų veiklos politikoje.

B. Kuodytės teigimu, Kauno „Akropolis“ nuo pat savo veiklos pradžios nuosekliai siekia mažinti poveikį aplinkai, racionaliai naudoti resursus ir yra išsikėlęs tikslus išvengti arba bent jau sumažinti įvairių rūšių atliekų, tokių kaip dujiniai teršalai, nutekamieji vandenys ir kietosios atliekos, pagaminimą ir išskyrimą. Ekologiškumo ir tvarumo aspektai vertinami visuose bendrovės procesuose, procedūrose bei metoduose ir apima tokias sritis kaip energijos ir vandens naudojimas, atliekos ir jų perdirbimas, atnaujinimai ir statybos, pirkimai ir kt.

Savo ruožtu Kauno „Akropolio“ pastatą sertifikavusios bendrovės „Vesta Consulting“ vadovas Evaldas Savickis sako, kad „BREEAM In-Use“ sertifikatas įrodo aukštus su tvarumu susijusius pastato parametrus, kurie pasiekiami ar pagerinami atlikus reikiamas analizes.

„Ypač džiugu, kad aukštų „BREEAM“ įvertinimų dirbant su Kauno „Akropolio“ turto valdymo bendrove „Newsec“ pavyko pasiekti vos per keletą mėnesių. Sertifikavimo procesas sklandus ir greitas buvo ir dėl to, kad nuo pat veiklos pradžios Kauno „Akropolis“ taiko aukščiausius aplinkos apsaugos standartus bei didelį dėmesį skiria savo poveikio apkinkai mažinimui. Siekis užtikrinti savo veiklos tvarumą ir patvirtinti tai tarptautiniu sertifikatu yra išties sveikintinas. Šiuo požiūriu prekybos centras neatsilieka nuo Vakarų valstybių NT valdytojų“, – sako E. Savickis.

Anot E. Savickio, tai, kad pastatas atitinka aukštus tvarumo standartus, yra naudinga visoms suinteresuotoms šalims – investuotojai visuomet prioritetą teikia patikimam, tarptautiniais sertifikatais pripažintam nekilnojamam turtui, nuomininkai siekia rinktis kokybišką aplinką darbui ir veiklai užtikrinančias bei taupiau resursus naudoti leidžiančias patalpas, o NT vystytojai rūpindamiesi pastatų tvarumu užsitikrina konkurencingumą rinkoje. O svarbiausia – tvarumo sertifikatas rodo atsakingą vystytojo ar patalpose veikiančio verslo požiūrį į aplinkos tausojimą ir žmonių gerovę.

Kauno „Akropolio“ nuotr.

E. Savickis įsitikinęs, kad su žmogaus sveikata ir aplinkosauga susiję pastatų kriterijai taps vis svarbesni, todėl NT vystytojai ir valdytojai norėdami išlaikyti pozicijas rinkoje privalės pasirūpinti pastatų tvarumu ir tai patvirtinančiais sertifikatais.

Kauno „Akropolio“ „BREEAM In-Use“ sertifikato atnaujinimo procedūra atlikta 2020 m. rugpjūčio – lapkričio mėnesiais. Iš viso „BREEAM“ sertifikatu Lietuvoje įvertinta mažiau nei 10 prekybos paskirties pastatų.

GALERIJA

  • Kauno „Akropoliui“ už pastangas mažinant poveikį aplinkai – atnaujintas „BREEAM“ sertifikatas
Kauno „Akropolio“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS