Kauno apygardos teisme – naujas Civilinių bylų skyriaus pirmininkas | kl.lt

KAUNO APYGARDOS TEISME – NAUJAS CIVILINIŲ BYLŲ SKYRIAUS PIRMININKAS

  • 1

Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos dekretu nuo antradienio Marius Bartninkas yra paskirtas Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininku.

Kaip pažymi Kauno apygardos teismas, teisėjo karjerą M. Bartninkas pradėjo 2013 m. Kauno apylinkės teisme, nuo 2016 m. Kėdainių rajono apylinkės teisme ėjo šio teismo pirmininko pareigas. Lietuvos Respublikos prezidentės 2017 m. liepos 17 d. dekretu nuo rugpjūčio 29 d. teisėjauja Kauno apygardos teisme.

Civilinių bylų skyriaus pirmininkas specializuojasi darbo teisės srityje, yra Vytauto Didžiojo universiteto lektorius, leidinio „The Law of the Baltic States“ skyriaus apie Lietuvos darbo teisę bendraautorius, Europos Tarybos organizuojamų programos „HELP“ mokymų „Darbo teisės kaip žmogaus teisės“ ekspertas.

Civilinių bylų skyriaus pirmininkas skaito pranešimus darbo teisės temomis Lietuvoje ir tarptautiniu lygmeniu organizuojamose konferencijose, veda mokymus teisėjams darbo teisės temomis, įvadinius mokymus naujai paskirtiems teisėjams.

„Siekis nuolat tobulėti yra mano veiklos prioritetas. Dėkoju už pasitikėjimą. Paskyrimą Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininku priimu kaip iššūkį sau: tolesniam asmeniniam tobulėjimui ir paskatą teisme bei visoje teisinėje sistemoje vykstančių procesų analizei ir tobulinimui. Atvirumas, paprastumas, mokymasis, dalijimasis, pažanga – mano vizijos sinerginiai aspektai. Neabejoju, kad ieškodami, bendradarbiaudami, tardamiesi sėkmingai spręsime ne tik kasdienius klausimus, bet ir, esant poreikiui, inicijuosime teisinio turinio pokyčius, nukreiptus į kokybę ir efektyvumą“, – cituojamas pranešime spaudai M. Bartninkas.

M. Bartninkas pakeitė Mindaugą Šimonį, kuris prezidento dekretu nuo 2020 m. birželio 19 d. buvo atleistas iš Kauno apygardos teismo teisėjo pareigų savo noru.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

seržas

nuostabus teisėjas, sėkmės jam ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS