„Kauno dienos“ studija: Kaunas daugiausiai į architektūrinį paveldą investuojantis miestas | kl.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJA: KAUNAS DAUGIAUSIAI Į ARCHITEKTŪRINĮ PAVELDĄ INVESTUOJANTIS MIESTAS

  • 17

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas.

Architektūriniam Kauno paveldui – dvi geros naujienos, kurias „Kauno dienos“ studijoje pristato S.Rimas. Mieste startavo jau septintoji paveldotvarkos programa, kuri kviečia pastatų savininkus atnaujinti jiems priklausantį nekilnojamąjį turtą.

Miesto savivaldybė prie fasadų atnaujinimo ketina prisidėti ne mažiau, kaip 400 tūkst. eurų, paraiškas galima teikti iki kovo vidurio. Per šešerius metus šios programos dėka jau atnaujinta virš 130-ies pastatų, savivaldybė tam skyrė beveik 3 mln. Eurų.

Taip pat po septynių metų darbo UNESCO Pasaulio paveldo sąrašui perduota Kauno nominacinė byla.

Kokią naudą turės miestas, jei tarpukario modernizmo architektūra bus įtraukta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą – pokalbis „Kauno dienos“ studijoje su S.Rimu.

 

 

GALERIJA

  • Gražvydas Muižys <span style=color:red;>(iš kairės)</span> ir Saulius Rimas
  • Saulius Rimas
  • Saulius Rimas
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Anonimas

Matijošiui priklausanti spauda Kauno diena. Visi Kauno dienos studijos svečiai aferisto Matijošaičio liaubsintojai. Kada kauniečiai supras kas per niekšas Matijošius vagis ir aferistas. Viską darantis Kaune tik kas jam naudinga,o ne miesto žmoniems.

Nuo

kada fasadeliu dažymas tapo paveldu ...... iki tiek nusirito ,kad net Vilniaus gatvės grindini slifuos keturiom susilenke

Pil.

Didžiulė bėda Kaune, kad yra tokių namų nedidelių , dviejų aukštų , keturių būtų ,kurie iki 2000 metų buvo dokumentuose , architektų planuose kaip mažabučiai . Tačiau panaikinus Kauno būtų ūkio tarnybas atsirado LRC kodekse toks 4.84 straipsnis ,kuriuo naudojasi UAB Būsto valda , užvaldė tokiu namų bendro turto priežiūra ,be savininkų sutikimo, sutarčių.Trukdo savininkams laisvai tvarkytis , rūpintis savo namo bendru turtu.Kadangi jeigu namo savininkai tvarkys namo bandrą turtą, už atliktus darbus mokėtų daug mažiau kaip kad per tarpininkus UAB Būsto valda.Todel tie namai stovi neprižiūrimi .Kada pagaliau šitie veltedžiai, UAB Būsto valda ,nebus būtų savininkų priverstiniais išlaikytiniais??LRC kodeksas 4.84 yra neveikiantis, kadangi jis pažeidžia LRKonsuitucijos ne vieną straipsnį.O tai reiške, kad bet koks įstatymas,aktas priešingas LRk 7straip.laikomas neveikiančių, neturinčių galios.Tai štai kas vyksta Lietuvoje.Grupuote vyruku pramušė įstatymą ir turi "versla" su isskirtiniu įsta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS