„Kauno dienos“ studijoje – architektas L. Tuleikis: ir vėl Kaune nužudytas šimtametis | kl.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJOJE – ARCHITEKTAS L. TULEIKIS: IR VĖL KAUNE NUŽUDYTAS ŠIMTAMETIS

  • 25

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi architektas Linas Tuleikis.

Aleksote, Lakūnų plente, nugriautas 1926 m. pastatytas namas, tuo metu priklausęs Lietuvos karinio oro laivyno vadui, inžinerijos generolui leitenantui Juozui Kraucevičiui.

Prieš kelerius metus L.Tuleikis buvo parengęs šios vilos rekonstrukcijos projektą, tačiau tuometiniams statinio savininkams jis kažkuo neįtiko. Kauno m. savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas viešoje erdvėje informavo, kad 2017 m. suderintas projektas numatė pastato rekonstrukciją, bet ne jo nugriovimą.

Deja, dabar iš namo liko tik statybinio laužo krūva. Šį kartą neatsirado aktyvios bendruomenės, kuri pasipriešintų griovimo darbams, kaip vilos Perkūno al. atveju.

„Nuo žemės paviršiaus nutrintas dar vienas Pirmosios Respublikos perlas, galėjęs būti prikeltas ir paverstas ne tik vertingu istorijos paminklu, bet brangiu ir vertingu fiziniu turtu“, – liūdnai konstatuoja žinomas architektas. Pokalbis su L.Tuleikiu – „Kauno dienos“ studijoje.

 

 

GALERIJA

  • Gražvydas Muižys <span style=color:red;>(iš kairės)</span> ir Linas Tuleikis
  • Linas Tuleikis
  • Linas Tuleikis
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Jeronimas

Vokietijoje atvykėliai arabai bažnyčias degina. Lietuvoje savi arabai naikina protėvių paveldą. Arabostanas su čiabuviais arabišku mentalitetu, o ne Lietuva su tautiškais piliečiais. Arba Durnių laivas su savo keleiviais, išsilaipinusiais Kaune ir kaip Koronės virusas paveikęs daugumos protus.

jau pikta darosi

dėl tų verkšlenimų - kur anksčiau buvot? Aš už tai, kad Kaunas apsivalytų nuo tų baisių lūšnų.

Arnas Funkas

Kodėl tas feikas apie 2000 vietų parkingą Tuleikio lūpomis dar kartą ištransliuotas ? Juk tai grynas melas. Meluoja tipas net nemirksėdamas, o iš kitų reikalauja moralumo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS