„Kauno dienos“ studijoje – J. Gustaitienė: apie Lietuvoje egzistuojančią šunų daugintojų mafiją | kl.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJOJE – J. GUSTAITIENĖ: APIE LIETUVOJE EGZISTUOJANČIĄ ŠUNŲ DAUGINTOJŲ MAFIJĄ

  • 31

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi gyvūnų globos namų „Nuaras“ direktorė Jurgita Gustaitienė.

Visuomenėje plačiai nuskambėjo dvi šunų daugyklų istorijos su skirtingomis pabaigomis.

Kauno apylinkės teismas savininkei, iš kurios buvo paimtas 81 šuo, skyrė 1025 eurų baudą ir konfiskavo augintinius.

Tuo tarpu Kauno apylinkės Jonavos rūmų teismas veisėjai, iš kurios buvo paimti 55 šunys, skyrė 700 eurų baudą, tačiau nusprendė grąžinti konfiskuotus keturkojus.

Gyvūnų globos namų „Nuaras“ darbuotojai dalyvavo abejuose šunų paėmimo reiduose, dalis gyvūnų ir šiandien laikomi, slaugomi ir gydomi „Nuaro“ patalpose. Bendrovės direktorė J.Gustaitienė „Kauno dienos“ studijoje atskleidė daug šokiruojančių faktų.

Pavyzdžiui, kad Jonavos daugykloje reido metu be žinios dingo devyniolika apskaičiuotų šunų. Tie, kurie pateko į gyvūnų globos namus, yra sužaloti ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai – tuštinasi į maisto dubenėlius, nežino, kaip elgtis lauke, sutrikusi jų raida. Tačiau tai tik ledkalnio viršūnė. Vieno iš šunų, kurį teismas nusprendė grąžinti šeimininkei, kaina – 6000 eurų.

J.Gustaitienė atskleidžia skaičius, kuriais sunku patikėti – yra šunų su jų veislei nebūdingais požymiais, už kuriuos kolekcionieriai pasiryžę mokėti ir šimtą tūkstančių eurų. Visą pokalbį apie keistą teisėsaugos pareigūnų elgesį, politikų abejingumą ir Lietuvoje egzistuojančią šunų daugintojų mafiją kviečiame žiūrėti „Kauno dienos“ studijoje.

 

 

GALERIJA

  • Jurgita Gustaitienė
  • Gražvydas Muižys ir Jurgita Gustaitienė
  • Jurgita Gustaitienė
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (31)

gene

Gustaitiene daro bizni, gyvunai jai nerupi. Gavau mailu pasiulyma uz prancuzu buldoges globa uzsimoketi Nuarui 400 euru! As pasiryzus tiek pinigu isleisti paimto suniuko gerbuviui, bet gustaitienes gerbuviui tikrai ne

Kiek dar

Kiek dar bus užsakomųjų straipsnių? Jau visuomenė bunda ir mato kokiais interesais atiminejami gyvūnai. Puiki proga uždirbti.

Med.

Reikia ne dauginti o mažinti jų populiaciją ,nes jie yra ligų nešiotojai ir perdavejai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS