„Kauno dienos“ studijoje: P. Morkūnas pats gelbėjo šunis iš nelegalios veisyklos | kl.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJOJE: P. MORKŪNAS PATS GELBĖJO ŠUNIS IŠ NELEGALIOS VEISYKLOS

  • 10

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi veterinarijos gydytojas Paulius Morkūnas.

Į „Kauno dienos“ studiją P. Morkūnas atskubėjo po bemiegės nakties.

Sunkiai tvardydamas emocijas veterinaras pasakojo apie siaubingą aplinką, kurią išvydo šiąnakt. Marijampolės apskrityje jis su policijos pareigūnais ir savanoriais rado apie dvidešimt ligotų šunų. Teritorijoje, kurioje antisanitarinėmis sąlygomis buvo laikomi gyvūnai, mėtėsi jau nustipusių šunelių palaikai. Tarp konfiskuotų šunų buvo ir veislinių – senbernarų, samojedų.

„Pirmą kartą mačiau, kaip didžiuliai šunys, vietoje to, kad gintų savo teritoriją ar bent jau lotų, tylomis ėjo prie svetimų žmonių, tarsi prašydami pagalbos“, –pasakoja Paulius.

Jo nuomone, geriausiai tokius šunų kankintojus perauklėtų ne baudos, o priverstiniai viešieji darbai gyvūnų prieglaudose. Ir problemos neliktų, jei nebūtų norinčių įsigyti veislinius šunis be kilmės dokumentų.

„Kaip veterinarijos gydytojas, galiu pasakyti, kad nelegaliose veisyklose dažni ir kraujomaišos atvejai. Tuomet gyvūnus kamuoja įvairios ligos ir apsigimimai, kurių pagydyti, deja, neįmanoma“, – konstatuoja veterinaras.

Apie visą Lietuvą sukrėtusius nelegalius šunų veislynus pokalbis su P.Morkūnu „Kauno dienos“ studijoje.

 

 

GALERIJA

  • Paulius Morkūnas
  • Paulius Morkūnas
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Mano nuomonė dėl pagalbos žmogui: žmogus - mąstanti būtybė, sugebanti paprašyti pagalbos, mokanti kalbėti ir rašyti. O kaip pagalbos gali paprašyti grandine prie būdos pririštas, narve įkalintas gyvūnas??! Todėl nereikia priekaištauti dėl pagalbos žmogui... Jei pačiam jos reikia, tai išdrįsk jos paprašyti. Manau, tikrai atsiras, kas padės...

Modest

Kaip baisu, kokie žiaurūs žmonės... kaip galima taip su gyvūnais elgtis... bet manau už tokį elgesį atltgins iš aukščiau...

klanas

turbūt Batka rimtai uzspaus, kad nukreipiamas demesys į senas žinomas problemas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS