„Kauno dienos“ studijoje – pokalbis su M. Kiltinavičiumi: apie žmogaus siekį būti laimingu | kl.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJOJE – POKALBIS SU M. KILTINAVIČIUMI: APIE ŽMOGAUS SIEKĮ BŪTI LAIMINGU

  • 3

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Lietuvos krepšinio lygoje rungtyniaujančios Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ komandos vyr.treneris Marius Kiltinavičius.

M. Kiltinavičius – spalvinga asmenybė.

38-erių vyras, buvęs krepšininkas ir muzikos grupės „N.E.O.“ narys, gyvenimo prasmę atrado praktikuodamas bhakti jogą. „Už viso šio kūrinio, kuriame mes gyvename, yra akivaizdus intelektas“, – paaiškina Marius, kas jį paskatino ieškoti būties prasmės.

„Mes galime milijoną kartų ant drobės išpilti dažus, tačiau vis tiek niekuomet nenutapysime Mona Lizos, jei teptuko nevedžios Leonardas da Vinčis“, – vaizdingai pagrindžia Kūrėjo egzistavimą. Tačiau kodėl krikščionybės neatsisakęs vyras pasirinko bhakti jogą, kurios pagrindas – meditacijos ir mantrų kartojimas?

„Aš kenčiu ne nuo to, kas vyksta aplink mane. Aš kenčiu nuo to, ką jaučiu, reaguodamas į tai, kas vyksta aplink mane“, – taip filosofiškai M.Kiltinavičius apibūdina jausmą, atvedusį jį į dvasinės ramybės paieškas. Bhakti joga pristatoma kaip pats paprasčiausias ir trumpiausias kelias į Dievą.

Ar jį pavyko rasti M.Kiltinavičiui, išgirsime „Kauno dienos“ studijoje.

 

 

GALERIJA

  • Gražvydas Muižys <span style=color:red;>(kairėje)</span> ir Marius Kiltinavičius
  • Marius Kiltinavičius
  • Marius Kiltinavičius
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Aivaras

Gyvas pavyzdys ką duoda nuoširdi dvasinė praktika

Anonimas

Vienos raidelės jėga... Vedėjo interneto platybėse sužvejotas bhakti-jogos aiškinimas gal neatrodytų skandalinga nesąmonė, jei būtų"...įsivaizduojant, kad Dievas yra priešaIs", o ne "priešas". Niekas nėra smulkmena :)

Ne kiekvienas supras

šio pašnekovo mintis, nes labai mažai žmonių, kurie gilinasi, dabar daug tuščių garsiai skambančių puodų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS