„Kauno dienos“ studijoje – prof. A. Macas: yra COVID-19 pacientų, kuriuos užmigdome mėnesiams | kl.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJOJE – PROF. A. MACAS: YRA COVID-19 PACIENTŲ, KURIUOS UŽMIGDOME MĖNESIAMS

  • 22

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi LSMU Kauno klinikų Anesteziologijos klinikos vadovas prof. Andrius Macas.

Prof. Andrius Macas, viešėdamas „Kauno dienos“ studijoje, išsamiai papasakojo apie sunkiausius COVID-19 sergančius pacientus, kuriuos reikia intubuoti.

„Įvedus vamzdelį, prijungus prie kvėpavimo aparato, prasideda ilgos laukimo dienos. Mes labai tikimės, kad šeštoje ar aštuntoje dienoje galėsime pacientą pažadinti ir ištraukti tą vamzdelį, tačiau tai gali tęstis ir 30-t, ir 60-t dienų ar dar ilgiau“, – pasakoja profesorius.

Ligonis visą laiką būna dirbtinai užmigdytas, juo rūpinasi būrys specialistų, nes pacientą reikia maitinti, vartyti, kad nesusidarytų pragulos, taip pat sutvarkyti gamtinius reikalus. Dėl milžiniško krūvio nukenčia kitomis ligomis sergantys žmonės, neslepia pašnekovas, pats jau vieną kartą pasiskiepijęs nuo viruso.

Visą pokalbį su prof. A.Macu kviečiame žiūrėti „Kauno dienos“ studijoje.

 

 

GALERIJA

  • Gražvydas Muižys <span style=color:red;>(iš kairės)</span> ir prof. Andrius Macas
  • Prof. Andrius Macas
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Voke

Teko anaos laikaus sirgt plaiuciu uzdegimu sunkiai.sirgau bet nuekas nanes nei uzmigde nei ant pilvo gulde nei deguonies dave kvepuot tok.jas trys valandos antibijotikai ir taures isgyjau ir dauguau nebesirgau gydimas buvo labai geras

Tik

5 % žmonių nuo kovo serga. Bet kiek reklamos visam tam. Anksčiau žmonės irgi mirdavo ir reanimacijoj gulėjo. Tik neskaičiuodavom ir nesidomėjom.

nu ir

Žinojau kad yra liga išprotėjimas, bet kad ji pasireiškia masėms, grupėms, ir valdoma šuorais pagal užsakovo norus sunku patikėt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS