„Kauno dienos“ studijoje – V. Leonavičius: kas sieja antivakserių judėjimą ir sugriautus kolūkius? | kl.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJOJE – V. LEONAVIČIUS: KAS SIEJA ANTIVAKSERIŲ JUDĖJIMĄ IR SUGRIAUTUS KOLŪKIUS?

  • 18

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi sociologas, antropologas, filosofas ir psichologas, VDU Sociologijos katedros profesorius dr. Vylius Leonavičius.

V.Leonavičius sako, kad visuomenės susiskaldymas – natūralus procesas, vykstantis visame pasaulyje. Moderni visuomenė nebetiki mokslu taip, kaip anksčiau, dėl paradoksalios priežasties – mokslas per daug žino. Todėl nėra vienijančių teorijų, nes kiekviena jų turi ir kritikų. Priešpriešą lemia ir skirtingos socialinės patirtys, turtinė padėtis ir išsilavinimas, o internetas suteikia galią kiekvienam būti žiniasklaidos priemone ir nuomonės formuotoju. Tačiau mokslininko požiūriu, visuomenės susiskaldymo ištakų galima ieškoti laikuose, kuomet griuvo Sovietų Sąjunga.

Geras pavyzdys – kolūkių išardymas, kuomet vieni tapo stambiais ūkininkais, o kiti liko prie suskilusios geldos. Turtinė nelygybė paliko neteisybės jausmą, kuris prasiveržia kiekviena pasitaikusia proga – pradedant Klonio gatvės įvykiais ir baigiant Šeimų maršu. Visą pokalbį su V.Leonavičiumi kviečiame žiūrėti „Kauno dienos“ studijoje.

GALERIJA

  • Gražvydas Muižys <span style=color:red;>(iš kairės)</span> ir Vylius Leonavičius
  • Vylius Leonavičius
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Matosi

Sovietiniai valdżiai dirbo matyt senio kgb kadrinis darbuotojas.

Yvas

Š malimo profis...

Žilvinas Ručys

Beje kur jam dėtis, po kelinto skiepo, kiek likimas dar duos dienelių iki 2 metrų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS