Kauno ligoninė nuo šiol – išvien su šauliais | kl.lt

KAUNO LIGONINĖ NUO ŠIOL – IŠVIEN SU ŠAULIAIS

  • 7

Gruodžio 30 d. LSMU Kauno ligoninė ir Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto didžiojo šaulių 2-oji rinktinė pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Dar iki pasirašant šį dokumentą šauliai daug kuo pagelbėja ligoninei. Šiuo metu jie nakties metu ir savaitgaliais padeda įstaigos darbuotojams pervežti COVID-19 sergančius pacientus į kitus skyrius ar į kitas ligonines, gelbsti slaugos darbuotojams gydymo skyriuose, taip pat atlieka fizinės jėgos reikalaujančius pagalbinius darbus.

„Esame labai dėkingi šauliams, kurie išties daug padeda šiuo labai nelengvu pandemijos laikotarpiu“, – sakė LSMU Kauno ligoninės generalinis direktorius prof. Albinas Naudžiūnas.

Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto didžiojo šaulių 2-oji rinktinės vadas, ats. Kapitonas Vytautas Žymančius pabrėžė, kad viena iš šaulių užduočių yra pagelbėti institucijoms ekstremaliomis šaliai situacijomis. „Kartu padėdami ligoninei mes gauname daug praktinės ir vertingos patirties, nes susipažįstame su ligoninės darbu, jo organizavimu“, – pastebėjo jis.

Lietuvos šaulių šimtmečio medalį dr. S. Kauzonienei įteikė V. Žymančius. (Kauno ligoninės nuotr.)

Šaulių medicininio būrio vadas Žilvinas Neliubšys pasidžiaugė, kad bendradarbiavimas su LSMU Kauno ligonine nenutrūks ir ateityje įveikus pandemiją. „Keisimės patirtimi, informacija. Pavyzdžiui, mes vasaromis jauniesiems šauliams rengiame pirmos pagalbos teikimo mokymus. Taigi bendradarbiavimas su medikais yra vertingas“, – kalbėjo Ž. Neliubšys.

Ligoninė esant poreikiui galės ir toliau kviesti šaulius praktiniam paramos organizavimui. Taip pat pagal galimybes suteikti pagalbą organizuojant ir vykdant ugdomuosius, pilietiškumo, patriotiškumo, fizinio aktyvumo skatinimo, poilsio organizavimo, saugumo prevencijos renginius, projektus, organizuoti bei dalyvauti pasidalijimo gerąja praktika renginiuose ir projektuose.

Esame labai dėkingi šauliams, kurie išties daug padeda šiuo labai nelengvu pandemijos laikotarpiu.

„Šauliai mums pagelbėja nuo COVID-19 pandemijos pradžios. Pavasarį jie pastatė savo palapines prie Infekcinių ligų korpuso – jos buvo skirtos persirengti greitosios medicinos pagalbos komandoms ir reguliuoti pacientų srautus. Šis gražus bendradarbiavimas tęsiamas ir dabar, dar sudėtingesniu laikotarpiu, kai tiesioginė pagalba žmogiškaisiais resursais yra gyvybiškai svarbi“, – teigė LSMU Kauno ligoninės direktorė valdymui ir infrastruktūrai Dr. Svetlana Kauzonienė.

Pasak jos, šiuo metu darbo krūviai didesni ne tik medicinos personalui, bet ir medicinos įrangos technikams, IT specialistams, viešųjų pirkimų komandai, infrastruktūros, ūkio aprūpinimo bei transporto sektorių darbuotojams. „Ligoninės darbuotojai užtikrina nepertraukiamą ligoninės techninį, logistinį, ūkinį, administracinį funkcionavimą, kitų padalinių darbo ir gydymo sąlygas. Deja, jų darbo ir poilsio grafikus tenka nuolat koreguoti dėl padidėjusio krūvio ir mūsų personalo sergamumo. Todėl labai džiaugiamės šaulių parama“, – sakė dr. S. Kauzonienė.

Už bendradarbiavimo organizavimą šauliai sutarties pasirašymo metu įteikė dr. S. Kauzonienei Lietuvos šaulių šimtmečio atminimo medalį.

GALERIJA

  • Kauno ligoninė nuo šiol – išvien su šauliais
  • Kauno ligoninė nuo šiol – išvien su šauliais
  • Kauno ligoninė nuo šiol – išvien su šauliais
  • Kauno ligoninė nuo šiol – išvien su šauliais
  • Kauno ligoninė nuo šiol – išvien su šauliais
LSMU Kauno ligoninės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

CHA CHA CHAAA

Šalia pamačiau apklausą: - kas jus labiausiai džiugina per karantiną. Nu džiugina tai, jei Dievas atėmė protą žurnalistui, reiškia jo nesugražins niekas.

Bravo

Va cia tai tikri šauliai. Ten kur sunku, sunkiausia, jie su tėvyne. Valio!

An

Gėda reklamojas ligoniai tai baisu ir parodo kas per žmonės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS