Kauno ligoninėje stabdomas pacientų lankymas | kl.lt

KAUNO LIGONINĖJE STABDOMAS PACIENTŲ LANKYMAS

  • 5

Nuo spalio 17 d. LSMU Kauno ligoninėje stabdomas pacientų lankymas. Lankyti leidžiama tik terminalinės būklės pacientus, gimdyves bei vaikus iki 14 metų.

Vienu metu pacientą gali lankyti tik vienas asmuo. Lankymo trukmė – iki 15 minučių.

Norint lankyti pacientą, būtina iš anksto, ne vėliau nei prieš 1 darbo dieną, užsiregistruoti skyriuje, kuriame gydomas pacientas. Kontaktinių telefonų sąrašą rasite čia. Pacientus galima lankyti gavus klinikos vadovo, skyriaus vedėjo ar kito ligoninės direktoriaus įgalioto darbuotojo leidimą.

Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose lankymas leidžiamas tik išimtinais atvejais, tam taip pat būtinas padalinio vadovo leidimas.

Pacientą lankyti gali tik asmenys, neturintys ūmių kvėpavimo takų infekcijų, ūmių žarnyno takų infekcijų ir kitų užkrečiamųjų ligų požymių ir kuriems netaikomas saviizoliacijos rėžimas.

Vieną pacientą lanko vienas asmuo, vienoje palatoje negali būti dviejų lankytojų.

Skyriuose per dieną leidžiamas lankytojų skaičius – ne daugiau kaip trys asmenys dešimčiai skyriuje esančių pacientų.

Lankytojai ir jų lankomi pacientai privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (kaukes, respiratorius), išskyrus atvejus, kai jų neįmanoma dėvėti dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugos teikimo ypatumų šios paslaugos teikimo metu.

Nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių (kaukių, respiratorių) leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti tų asmenų sveikatos būklei.

Atėjus lankytojui, patikrinama kūno temperatūra, persirgimą ar vakcinaciją patvirtinantys dokumentai, galimybių pasas, paprašoma užsidėti naują vienkartinę medicininę kaukę.

Palatoje esant lankytojui, visi joje esantys pacientai turi dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (kaukes, respiratorius), jei įmanoma pagal paciento sveikatos būklę. Jei daugiavietėje palatoje yra pacientų, kurie patys užsidėti nosį ir burną dengiančios apsaugos priemonės negali, ją uždeda palatos slaugytoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

X

Kad tusšia ligoninė ka ten lankyt spektaklis neblogas

Senjora

na naujiena, tik dabar suszinojau , kad buvo galima lligonius lankyti, nes kai norejom aplankyti neileido

niekas

Debilizmas auksciausio lygio... pasidomekite kokio dydzio yra virusas ir kokio dydzio skyles yra kaukeje....tai tas pat kai bandoma is patrankos susaudyti i zeme atskriejanti meteorita.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS