Kauno mokyklos sulaukė žadėtų milijonų | kl.lt

KAUNO MOKYKLOS SULAUKĖ ŽADĖTŲ MILIJONŲ

Nepaisant ekonomikos sunkmečio ir skylėto miesto biudžeto, Kaune esančiose mokyklose rūksta dulkės: keičiami langai, pertvarkoma šildymo sistema, remontuojami stogai. Kai kurias mokyklas jau pasiekė milijonus siekiančios ES lėšos.

Kauno savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo Antano Bagdono teigimu, mokyklose remontas šią vasarą vyksta labai intensyviai. Pasak vedėjo, langai keičiami 28 darželiuose, 3 pradinėse ir 4 vidurinėse mokyklose, o stogus remontuoja 13 švietimo įstaigų.

„Daugiausia lėšų šiemet sulauks S.Nėries, Dainavos ir St.Lozoraičio mokyklose. Šioms mokykloms skiriama po 4,5 mln. litų, darbus rengiamasi pabaigti iki 2011 metų. Dar po milijoną numatyta S.Dariaus ir S.Girėno gimnazijai, Aušros gimnazijai, dokumentai dėl 4 mln. litų paramos tvarkomi Milikonių gimnazijai. Šiuo metu darbai dar nevyksta, rengiami konkursai ir dokumentai“, - sako A.Bagdonas.

M.Mažvydo vidurinei mokyklai iš ES projektų ir savivaldybės biudžeto skirta atitinkamai 3,9 mln. ir 625 tūkst. litų, Švietimo ministerija įsipareigojusi šiai mokyklai skirti 270 tūkst. litų.

„Šios lėšos bus skiriamos pastatui rekonstruoti, o Europos Sąjungos lėšos bus panaudotos pastatui apšiltinti“, - vardijo mokyklos direktorė Juzė Grigalienė.

Taip pat numatyta atnaujinti vandens ir kanalizacijos, šildymo sistemas, apšiltinti sienas, pakeisti stogą bei langus. Rengiamasi pakeisti ir priešgaisrinės saugos sistemą bei įvesti apsaugos sistemą, atnaujinti elektros instaliaciją ir apšvietimą. Tikimasi, kad visi darbai bus padaryti iki 2011 kovo mėnesio.

„Kai kuriose patalpose praėjusią žiemą buvo tik 4-6 laipsniai šilumos, ir vaikai nuo spalio mėnesio iki pavasario sėdėjo pamokose su striukėmis. Dalis langų pradinių klasių korpuse pakeista, tai temperatūra patalpose pakilo iki 17-18 laipsnių. Mokyklos sienos suskilinėjusios, stogas - pralaidus“, - guodėsi J.Grigalienė.

Tikimasi, kad daugelį remonto darbų bus galima atlikti ir prasidėjus mokslo metams. Sutartys dėl finansavimo buvo pasirašytos balandžio mėnesį. Techninis projektas jau parengtas, netrukus bus skelbiami konkursai dėl darbų.

Tuo tarpu „Aušros“ gimnazijos direktorė Bronislava Volungevičienė sako, kad finansavimo dar negavo. „Kalbų yra, bet negauta dar įsakymo“, - tvirtino direktorė. Jei pinigai pasirodys, jie bus skirti energijos taupymo programoms - elektros sistemoms ir šildymo vamzdynams atnaujinti. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS