Kauno Perinatologijos centro laukia dideli pokyčiai | kl.lt

KAUNO PERINATOLOGIJOS CENTRO LAUKIA DIDELI POKYČIAI

  • 2

LSMU ligoninės Kauno klinikų miestelyje statybos ar remontai – įprastas reiškinys. Šiuo metu atnaujinamos Akušerijos ir ginekologijos bei Neonatologijos klinikos. Greitai Kauno Perinatologijos centras  taps dar patrauklesne vieta susilaukti naujagimio.

„Kauno klinikos jau gerą dešimtmetį garsėja išskirtine sveikatos priežiūros paslaugų nėščiosioms, gimdyvėms ir naujagimiams kokybe“, - pasakoja Akušerijos ir ginekologijos klinikos vadovė prof. Rūta Jolanta Nadišauskienė. Šiuo metu klinikoje vyksta remonto darbai, optimizuojama paslaugų teikimo tvarka, reorganizuojamas komandinis darbas su neonatologais. „Mes lygiuojamės į aukščiausio lygio Vakarų šalių gimdymo įstaigas, kuriose gerai jaučiasi tiek karališkų šeimų atstovės, tiek paprastos pacientės“, - vykstančių renovacijų poreikį įvardijo profesorė.

Kauno klinikose saugu ir komfortiška gimdyti, be to, užtikrinamos integruotos sveikatos priežiūros paslaugos ne tik nėščiąjąi ir gimdyvei, bet ir naujagimiui. „Mes su kolegomis iš Akušerijos ir ginekologijos klinikos dirbame komandinį darbą, dėl to garantuojame skubiausią pagalbą naujagimiui iš karto po jo gimimo“, – tikina Kauno klinikų Neonatologijos klinikos vadovė doc. Rasa Tamelienė. Kadangi abi klinikos įsikūrusios viename pastate, renovacijos vyksta iš karto abejose klinikose.

Nepaisant vykstančio remonto ir statybų, darbas Akušerijos ir ginekologijos ir Neonatologijos klinikose tikrai nestoja. „Nėščiosios vis dar renkasi mūsų gimdymo įstaigą akušerijos paslaugoms, aktyviai dalyvauja pamokėlėse nėščiosioms, esant reikalui, drąsiai kreipiasi pagalbos į mūsų specialistus“, - džiaugiasi prof. R.Nadišauskienė. Šiais metais gimdymų skaičius Kauno klinikose netgi išaugo, lyginant su 2014-aisiais – iki gruodžio mėnesio priimti 3136 gimdymai. Manoma, kad metų pabaigoje skaičius pasieks ne mažiau 3250.

Šiuo metu remontas vyksta Gimdymo, Naujagimių reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose, dėl to jie laikinai perkelti į kitas patalpas. „Džiaugiamės, kad tiek pacientės, tiek klinikos personalas kantriai laukia gerų pasikeitimų, nepaisant laikinų nepatogumų – juk nuo kitų metų nebus modernesnės vietos nei dirbti, nei gimdyti“, - už supratingumą dėkoja klinikos vadovė.

Laikini nepatogumai privertė abi klinikas optimizuoti paslaugas. Po gimdymo moterys išleidžiamos namo kur kas greičiau – vos po paros laiko ligoninėje, po cezario pjūvio operacijos – po 3 parų. Bet kurią savaitės dieną jos gali atvykti apžiūros kabinetą Kauno klinikų Moterų konsultacijoje arba neonatologo konsultacijai dėl naujagimio būklės ar svorio. Taip pat atsirado galimybė pasikonsultuoti žindymo klausimais ambulatoriškai. Gydytojo konsultacija ir tyrimai atliekami opratyviai, neverčiant mamų su mažyliais laukti.

Remonto darbai Akušerijos ir ginekologijos bei Neonatologijos klinikose vyks iki 2016-ųjų rugpjūčio. Per maždaug metus truksiantį remontą 4 aukštų pastatas, 2012 m. laimėjęs Lietuvos metų gaminio apdovanojimą, bus iš esmės rekonstruotas: atnaujintos gimdymo palatos, Akušerijos ir Ginekologijos skyrių palatos, Neonatologijos klinikos palatos bei Naujagimių reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrius. Po rekonstrukcijos padidės gimdymo palatų skaičius (nuo 7 iki 9), visose bus televizorius, patogūs baldai gimdyvei ir jos artimiesiems, kai kuriose – sukūrinės vonios ar kitos gimdymui palengvinti skirtos priemonės.

Atnaujintos palatos bus panašesnės į viešbučio kambarius nei į gydymo įstaigos palatas. Personalo darbo ir poilsio vietos sudarys sąlygas kokybiškesniam ir profesionalesniam darbui. Neišnešiotų naujagimių susilaukusioms šeimoms bus sudarytos dar geresnės sąlygos kengūros priežiūros metodui taikyti – bus pastatyta daugiau patogių fotelių Nujagimių reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje.

GALERIJA

  • Kauno Perinatologijos centro laukia dideli pokyčiai
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tvarkinguoleiai

Vorus issinaikinkis ispradziu . Dar tarakonu trugsta....

faktas

su šita poniute teko reikalų turėti- kyšiukus ima net nemirktelėjus, kaip ir dauguma, o jei pasirodo, kad per mažai davei, tai dar labai įsižeidžia- taip kad bepigu čia reklamą varyt apie paslaugų kokybę, kai visa klinika kaip privatus UAB'as veikia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS