Kauno rajono gyventojai džiaugiasi gerovės konsultantų paslaugomis | kl.lt

KAUNO RAJONO GYVENTOJAI DŽIAUGIASI GEROVĖS KONSULTANTŲ PASLAUGOMIS

  • 7

Kauno rajonas savivaldybė – viena iš nedaugelio Lietuvoje ir vienintelė Kauno regione, kurioje gyventojų skaičius didėja. Be to, Kauno rajonas yra jauniausia Lietuvos savivaldybė. Tai džiuginantys rodikliai, kurie sukuria iššūkių ir organizacijoms, kuriančioms ir teikiančioms paslaugas Kauno rajone.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras teikia sveikatinimo paslaugas Kauno rajono gyventojams.

„Kadangi, įgyvendinant veiklas, norisi pasiekti kuo daugiau gyventojų ir jų grupių, Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro komanda eina ne lengviausiu keliu, o kelia sau aukštų reikalavimų ir iššūkių, tam kad kuo daugiau bendruomenės narių gautų aukštos kokybės, savalaikes, nemokamas sveikatinimo paslaugas“, – sakė biuro direktorius Laurynas Dilys.

Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, sergamumas psichikos ir elgesio sutrikimais didėja. Ypač svarbu, kad psichikos sutrikimų paveikti žmonės gautų savalaikę, įrodymais pagrįstą, efektyvią pagalbą. Daugelis psichikos sveikatos sutrikimų gali būti veiksmingai gydomi palyginti mažomis sąnaudomis.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras apmokė savo specialistus, kad Kauno rajono gyventojai turėtų galimybę gauti inovatyvias ir savalaikes psichikos sveikatos paslaugas.

Gerovės konsultantų modelio įdiegimo tikslas – paskatinti suaugusius asmenis kreiptis pagalbos, susidūrus su emociniais sunkumais, t. y. esant lengviems streso, nerimo, nemigos, depresijos ir psichologinės adaptacijos problemų požymiams, ir teikti jiems įrodymais pagrįstas, prieinamas ir jų poreikius atitinkančias žemo intensyvumo emocinio konsultavimo paslaugas, paremtas kognityvine elgesio terapija (KET). KET – tai šiuolaikinis, pagrįstas moksliniais įrodymais, pasiteisinęs praktikoje, išsivysčiusiose šalyse (Jungtinėje Karalystėje, Norvegijoje ir kt.) vyraujantis gydymo metodas, padedantis pašalinti simptomus ir atstatyti psichologinę pusiausvyrą įvairiais sutrikimais sergantiems žmonėms. KET padeda žmonėms atpažinti ir pakeisti destruktyvius ar trikdančius mąstymo modelius, turinčius neigiamą įtaką jų elgesiui ir emocijoms. KET skatina labiau subalansuotą, konstruktyvų mąstymo būdą, kuris padeda susidoroti su stresu. KET efektas išlieka labai ilgam – dažnai visam gyvenimui.

Kauno rajone dirba trys gerovės konsultantės, pasiruošusios atsakyti į visus rūpimus klausimus:

Karolina Brazaitytė – 8 678 05 419, karolina.brazaityte@kaunorvsb.lt;

Skaidrė Kepalienė – 8 678 06 931, skaidre.kepaliene@kaunorvsb.lt;

Paulina Žarovaitė – 8 678 04 021, paulina.zarovaite@kaunorvsb.lt.

Konsultacijos teikiamos Raudondvaryje (Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro patalpose) ir Garliavoje (Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centre) arba nuotoliu. Dėl patogesnės konsultacijos vietos derinama kiekvienu atveju individualiai.

Projektas finansuojamas 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo ir LR valstybės biudžeto lėšomis. Visos Lietuvos specialistų kontaktus galite rasti interneto puslapyje www.geroveskonsultantai.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

KADA BŪSIT SĄŽININGI ARBA DARBĄ PAREIGINGAI ATLIKSIT??????

kodėl neleidžiama parodyti kaip džiaugiamės ,cenzūra??????

,,besidžiaugiantiems''

pasižiūrėkite senosios animacijos multiką - ,, Melagių pilis '' ! nereikės jokių ,,gerovės konsultantų''...

senas kavenskas

trumpai ir aiškiai - ,, gerovės konsultantas '' sunkiai gyvenančiam žmogeliui pripudrina smegenis , kad viskas zjb. , konkrečiai nieko nepadeda , gauna gerą algą , kabinetą , telefoną - toks pats telefoninis sukčius , suteikiantis netikrą geresnio gyvenomo viltį , tik oficialus ir išlaikomas mūsų visų !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS