Kauno rajono savivaldybė pelnė „Auksinę krivūlę“ | kl.lt

KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖ PELNĖ „AUKSINĘ KRIVŪLĘ“

  • 6

Spalio 7 d. Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) Vilniuje surengtose iškilmėse buvo išdalyti svarbiausi savivaldos apdovanojimai – šešiolika bronzinių „Auksinės krivūlės“ statulėlių.

Šiemet net kelios nominacijos buvo susijusios su žaliuoju kursu.

Kauno rajono savivaldybei aplinkos ministras Simonas Gentvilas „Auksinę krivūlę“ įteikė už piliečių žaliųjų iniciatyvų įgyvendinimą. Tai jau septintoji Kauno rajono pelnyta krivūlė.

Apdovanojimą atsiėmęs meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad tvarūs sprendimai ir gamtos saugojimas yra ne tik savivaldybės, bet ir visos bendruomenės rūpestis. Savivaldybė investuoja į elektros energijos gamybą iš atsinaujinančiųjų šaltinių, sparčiai plėtojama daugiabučių renovavimo programa. Savivaldybė kartu su Batniavos ir Vilkijos seniūnijų bendruomenėmis ryžtingai ėmėsi nuo žvyro kasėjų saugoti vertingą Pakarklės mišką. Kartu su bendruomenėmis Garliavos, Karmėlavos, Neveronių, Užliedžių, Vilkijos ir kitose seniūnijose kuriami parkai ir skverai.

Jau septynioliktus metus LSA rengiamų apdovanojimų ceremonijoje skulptoriaus Ramūno Almino sukurtas „Auksinės krivūlės“ statulėles merams įteikė visų 14 ministerijų, Europos Komisijos atstovybės ir Lietuvos verslo konfederacijos vadovai.

„Savivaldybės ne tik padeda valstybei sudėtingose situacijose, bet ir rūpinasi ne mažiau svarbiais kasdieniais gyventojų poreikiais: švietimu, regionų ekonomikos skatinimu, socialinės atskirties mažinimu, infrastruktūra, aplinkosauga, kultūros sklaida“, – pastebėjo LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Joris

Gal kas žinote,ar Merui panaikintas spec.liūdytojo statusas ,buvusio administracijos direktoriaus baudžiamojoje byloje.ALIO....

Anonimas

Tik pirmadienis-ir mylmerio foto:)

lauk

Kad kaip meras vienas geresnių tai sutinku, bet žiūrėkit kaip palūckiniai jau būsimais rinkimais dalinasi kartu su konserVata, šlykštu, neva socdemai yra opozicija, dirbtinai pagamintos svarsyklės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS