Kauno regiono gydymo įstaigose didinamas COVID-19 lovų skaičius | kl.lt

KAUNO REGIONO GYDYMO ĮSTAIGOSE DIDINAMAS COVID-19 LOVŲ SKAIČIUS

  • 7

Keičiantis COVID-19 infekcijos epidemiologinei situacijai Kauno regione (didėjant ligoninėse gydomų COVID-19 pacientų skaičiui ir augant stacionaro lovų užimtumo rodikliui) nuo šeštadienio Kauno regiono gydymo įstaigose didinamas COVID-19 liga sergančių pacientų gydymui skirtų lovų skaičius.

Nuo rugpjūčio 7 dienos 20 papildomų stacionaro lovų su deguonies tiekimu atidaroma LSMU Kauno ligoninėje. Tokiu būdu Kauno regione COVID-19 liga sergančių pacientų gydymui bus numatytos 68 lovos su deguonies tiekimu ir 16 Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus (RITS) lovų su dirbtinės plaučių ventiliacijos (DPV) galimybe.

Šiuo metu Kauno regiono ligoninėse esančių stacionaro lovų su deguonies tiekimu užimtumas siekia 75 proc. (užimtos 36 iš 48 lovų). Reanimacijos ir intensyviosios terapijos – 31 proc. (užimtos 5 lovos iš 16).

Pasak COVID-19 ligos Kauno regiono valdymo grupės vadovo doc. Vaidoto Gurskio, visi Kauno regiono ligoninėse dėl COVID-19 ligos gydomi pacientai yra neskiepyti.

Tolesnis lovų skaičiaus didinimas priklausys nuo epidemiologinės situacijos ir nuo atvykstančių bei išvykstančių pacientų srauto. Šiuos duomenis Kauno regiono COVID-19 ligos valdymo grupė peržiūri ir analizuoja reguliariai, ir atsižvelgdama į juos, priima atitinkamus sprendimus.

GALERIJA

  • Kauno regiono gydymo įstaigose didinamas COVID-19 lovų skaičius
  • Kauno regiono gydymo įstaigose didinamas COVID-19 lovų skaičius
Kauno klinikų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

V

Vėl ižudys sveikus žmones

pypenas

Pasiskiepiją laksto po pasaulį,kurortus ir parveža naujas KOVIDO ligas-dėl to ir didėja susirgimų.....????????????

Žemaitės nuomonė.

Buvusios bendradarbės vyras sirgo vėžiu.Ir paskutinę savaite norėjo praleisti namuose ir mirti namjuose. Jam reikėjo deguonies.Išnuomojo deguonis baliona ir taip sargino iki paskutinės minutės.O kodė, tokie nepripažystantis viruso turi susirgę butinai į ligoninę.Tegu gydosi namuose ir neužima vietų kitomis ligomis sergantiems.Kodėl jiems pirmenybė.Jie griauna mūsų ekonomiką ir dar turime juos lepinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS