Bendrovės aukcionas: parduoda biotualetą, buldozerį bei daugybę konteinerių | kl.lt

BENDROVĖS AUKCIONAS: PARDUODA BIOTUALETĄ, BULDOZERĮ BEI DAUGYBĘ KONTEINERIŲ

Bendrovė „Kauno švara“ rytoj surengs viešąjį aukcioną, kuriame bus galima įsigyti įvairių dalykų. Brangiausiai įvertintos lengvųjų automobilių detalės. Jų krūva įkainota 13 tūkst. eurų.

Ant prekystalio – ir buldozeris, automobiliai MAN, MAZ, „Renault“, krūmapjovės, grindų plovimo mašina, šakų smulkintuvas, fotoaparatas, žirklės gyvatvorei ir t.t.

Parduodama net 125 įvairių talpų plastikiniai ir metaliniai konteineriai. Vieno 2,3 kub.m. talpos konteinerio pradinė kaina – 550 eurų. Prieš devynerius metus pagaminto biotualeto kaina – nuo 120 eurų.

Mažiausia pradinė kaina nurodyta spausdintuvų – po 15 eurų.

Prie skelbimo nurodoma, kad parduodamas turtas yra techniškai netvarkingas. Turtą prieš aukcioną galima apžiūrėti.

„Kauno švaros“ telefonu atsiliepęs darbuotojas pasakojo, kad atsidaro nemažai susidomėjusiųjų bendrovei nebereikalingu turtu. Daugiausiai atvykusiųjų traukė prie automobilių. Pradinės jų kainos 2200-5000 eurų.

Tai ne pirmas „Kauno švaros“ nenaudojamo turto išpardavimas. Keli paskutiniai aukcionai vyko kas kelis mėnesius. Nepaisant to, „Kauno švara“ nėra nusistačiusi aukcionų dažnių – viskas priklauso nuo to, kiek turime nurašomo turto.

Kaip ir kiekviename viešajame aukcione, pasitaiko atvejų, kad viena ar kita prekė kelia didesnį pirkėjų susidomėjimą.

„Kartais būna iki 15, kartais iki 30 potencialių pirkėjų. Viskas priklauso nuo parduodamų prekių kiekio ir pobūdžio. Kaip ir kiekviename viešajame aukcione, pasitaiko atvejų, kad viena ar kita prekė kelia didesnį pirkėjų susidomėjimą. Atitinkamai, šio turto kaina tampa kur kas didesne nei numatyta pradinė kaina“, – į klausimą, ar būna, kad turtas įsigyjamas už dvigubai ar dar daugiau didesnę nei pradinė kaina atsakė „Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa. 

Anot jo, pradinę kainą nustatė įmonės sudaryta komisija.

Nurodyta, kad parduodamas turtas yra techniškai netvarkingas. O kaip su biotualetu? Jis išvalytas? „Techniškai netvarkingas – nereiškia nešvarus. Biotualetas susidėvėjęs ir viešam naudojimui netinkamas turtas, tačiau jis yra išvalytas, švarus ir paruoštas aukcionui“, – aiškino J. Tumpa.

Konteineriai, kurių net 125, parduodami, nes yra techniškai netvarkingi, ir „neatitinka šiandieninės visuomenės vartojimo poreikių“.

„Visos atliekų tvarkymo technologijos, įskaitant konteinerius, tobulėja, todėl norėdami teikti aukščiausios kokybės paslaugas ir atitikti gyventojų lūkesčius – privalome nuolatos investuoti ir atnaujinti savo inventorių“, – teigė J. Tumpa.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kaunietis

O ka bendro su Švara turi Kaustos sporto sale ? Kuri yra Švaros nupirkta ir atiduota privaciam klubui.

wacekas

a tai tas tulikas su turiniu parduodamas a ne

Anonimas

o auksinis sikinikas kur dingo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS