„Kauno švara“ toliau tęsia kovą su šiukšlintojais | kl.lt

„KAUNO ŠVARA“ TOLIAU TĘSIA KOVĄ SU ŠIUKŠLINTOJAIS

  • 18

„Kauno švara“ dalijasi aplinkos teršėjų vaizdo įrašais ir tikisi, kad tokios priemonės padės sudrausminti miestiečius, kurie nesilaikydami numatytos tvarkos užkrauna bendrojo naudojimo konteinerius ar šalia jų esančią teritoriją žaliosiomis, statybos ar didžiagabaritėmis atliekomis.

Primenama, kad „Kauno švara“ dar balandžio mėnesį stojo į kovą su šiukšlintojais ir įrengė pirmąsias bendrojo naudojimo konteinerių aikšteles stebinčias kameras. Nepaisant to, net ir akivaizdžiai matomi įspėjimai ir už viešosios tvarkos pažeidimus galimai gresiančios nuobaudos, neatbaido gyventojų ne vietoje palikti atliekas.

Įmonės atstovai pastebi, kad nelegalių sąvartynų taškai kaskart atsiranda vis tose pačiose teritorijose. Siekdami sumažinti savavalių sąvartynų skaičių, „Kauno švara“ mieste pastatė jau 20 vaizdo stebėjimo kamerų.

„Žinoma, tokių vietų yra kur kas daugiau, bet tos 20 nuolat kartojasi. Tikimės, kad iki metų pabaigos pavyks įrengti virš 50 kamerų, o iki sekančių metų pabaigos galėsime džiaugtis triženkliu įrengtų kamerų skaičiumi“, – minėjo „Kauno švara“ atstovas Jonas Tumpa.

Vaizdo įrašus siunčia viešąją tvarką prižiūrinčioms institucijoms

Įmonė pastebi, kad gyventojai sąmoningai atveža ir palieka didelių gabaritų atliekų, kurios ne tik gadina estetinį aplinkos vaizdą, bet ir kelia pavojų sveikatai. Su šia problema bendromis jėgomis kovoja tiek Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius, tiek atliekų tvarkytojai.

Jeigu ankščiau „Kauno švara“ viešąją tvarką prižiūrinčioms institucijoms siųsdavo tiesiog susidariusių sąvartynų nuotraukas, tai dabar įmonė turi galimybę užfiksuoti viešosios tvarkos pažeidėjus tiesiogiai.

Nuo šiol visi tokie ir panašūs vaizdo įrašai siunčiami viešąją tvarką prižiūrinčioms institucijoms: Viešosios tvarkos skyriui, rajono seniūnijai, Kauno miesto policijai ir Aplinkos apsaugos departamentui.

„Kauno švara“ primena, kad Savivaldybės tarybos patvirtintų Tvarkymo ir švaros atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimas (ne vietoje sukrautos šiukšlės, žaliųjų, statybos ar didžiagabaričių atliekų palikimas ne vietoje ir pan.) vadovaujantis Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodeksu, užtraukia įspėjimą arba baudą iki 140 eurų, o nusižengimas, padarytas pakartotinai – nuo 140 iki 600 eurų.

Laukia miestiečių pagalbos

Nepaisant to, kad „Kauno švara“ persiunčia vaizdo kamerų įrašus viešąją tvarką prižiūrinčioms institucijoms, įmonė skatina gyventojus prisijungti prie viešosios tvarkos sąmoningumą skatinančios akcijos ir drausminti bei fiksuoti aplinkos teršėjus.

Keisti šiukšlintojų suvokimą pastabomis, pokalbiais ar gražiais pavyzdžiais – ne visada veiksminga, todėl tenka imtis ir baudžiamųjų veiksmų. Visgi bendrovė pabrėžia, kad jos tikslas nėra nubausti kuo daugiau aplinkos teršėjų – siekiama, kad visiems gyventojams būtų patogu prieiti prie atliekų konteinerių, o aplinka išliktų švari.

„Mes džiaugiamės prisidėdami prie viešosios tvarkos sąmoningumą skatinančios veiklos ir tikimės, kad prie jos prisijungs ir visi piliečiai“, – sako bendrovės „Kauno švara“ specialistai.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Anonimas

Pabandykite priduoti,poto galėsite pasisakyti.

Kaunietis

Į aikštelę Chemijos prospekte kelis kartus vežiau šiferio ir kitas atliekas.Ta ponia priėmėja tikrai labai inoringa ir iškart pasako ,kad nepriims.Priėmė tik po ilgesnių nuolankių derybų. Atrodo kaskart didelę loską daro.

Lota

Taigi, yra tos aikštelės, bet tokiems dideliems daiktams ir transportą turi samdyt, o jei pensininkas pasisamdys transportą. liks nevalgęs ir negėręs ir dar- kas garantuos, kad transporto savininkas nenuveš tų daiktų į mišką ar prie upės. Pas mus tik baudos, baudos, baudos, o realiai problemos nesprendžiamos, o užkraunamos ant tų vargingiausių žmogelių pečių, o šiukšlių tada pilni miškai ir pakrūmės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS