Kauno technikos kolegija prisijungė prie Civilinės aviacijos asociacijos | kl.lt

KAUNO TECHNIKOS KOLEGIJA PRISIJUNGĖ PRIE CIVILINĖS AVIACIJOS ASOCIACIJOS

  • 1

Kauno techinikos kolegija (KTK), vystydama aviacijos sektoriui skirtas studijų programas, žengė dar vieną žingsnį ir prisijungė prie Lietuvos Civilinės aviacijos asociacijos (CAVIA).

Naujos galimybės

Kauno technikos kolegija yra viena iš nedaugelio aukštųjų mokyklų Lietuvoje, kuri rengia aviacijos sektoriui reikalingus specialistus. Kolegijoje šiuo metu veikia net dvi orlaivių priežiūrai skirtos studijų programos – Orlaivių mechanizmų techninis eksploatavimas ir tik šiemet akredituota Avionikos sistemų inžinerija.

Kolegijos vadovo Nerijaus Varno teigimu, tiek kolegijai, tiek ir visiems šio sektoriaus dalyviams yra itin aktualu bendradarbiauti ir siekti ambicingų tikslų kartu, norint, kad Lietuva taptų Baltijos šalių ir Rytų Europos aviacijos lydere.

„Aviacijos sektoriui specialistus ruošiame jau keletą metų. Nuolat kalbamės su verslu ir matome, kad sektorius turi itin didelį orlaivių priežiūros specialistų deficitą, todėl kasmet vis daugiau investuojame į šias studijų programas. Orlaivių inžinieriai yra itin paklausūs. Skaičiuojama, kad per artimiausius penkerius aštuonerius metus jų reikės virš 3 tūkst., o sektorius sudarys ne mažiau kaip penkis proc. šalies BVP. Tai matome jau dabar, nes auga angarų skaičius, aptarnaujamų lėktuvų skaičiai. Šalies užmojai yra išties dideli, todėl labai džiaugiamės, kad tapome CAVIA nariais ir galėsime aktyviai prisidėti prie asociacijos veiklų, ypač darbuotojų sektoriui ugdymo ir visuomenės edukavimo“, – teigia N. Varnas.

Kauno technikos kolegijos nuotr.

Pokyčiai švietimo sistemoje

Pasak CAVIA valdybos pirmininkės Orijanos Mašalės, tarp artimiausių asociacijos keliamų tikslų yra ne tik strateginiai sprendimai, bet ir pokyčiai Lietuvos švietimo sistemoje.

„Ateinantiems keliems metams turime išsikėlę keletą pagrindinių tikslų, tokių kaip kad ženkliai išauginti Lietuvos aviacijos verslo kuriamą bendrąjį vidaus produktą ar pagalba Vyriausybei padedant suformuoti ir tvirtinant pirmąją Lietuvos aviacijos strategiją, nes paskutinį kartą toks dokumentas buvo patvirtintas net prieš penkiolika metų. Tačiau ne mažiau svarbu yra ir pakeisti kai kuriuos aviacijos sektoriaus darbuotojų švietimo sistemos elementus, kad kuo daugiau žmonių galėtų dirbti šiame gerai apmokamų darbo vietų ir įdomiame sektoriuje. Mes, kaip aviacijos industrijos atstovai, matome problemas darbo rinkoje – gresiantį aviacijos darbuotojų trūkumą, antra vertus, iš kitos pusės – galimybes pasiūlyti Lietuvos žmonėms kokybišką išsilavinimą, garantuojantį įdomų ir gerai apmokamą darbą. Todėl malonu, kad pradedamas glaudus bendradarbiavimas su Kauno technikos kolegija, kuri prisidės prie šių probleminių klausimų sprendimų ir sektoriaus vystymo“, – sako O. Mašalė.

GALERIJA

  • Kauno technikos kolegija prisijungė prie Civilinės aviacijos asociacijos
  • Kauno technikos kolegija prisijungė prie Civilinės aviacijos asociacijos
  • Kauno technikos kolegija prisijungė prie Civilinės aviacijos asociacijos
  • Kauno technikos kolegija prisijungė prie Civilinės aviacijos asociacijos
Kauno technikos kolegijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

.

O kur iki šiol buvo galima mokytis aviacijos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS