Kauno turgavietėse surengė reidą: pažeidimų rado ne vieną | kl.lt

KAUNO TURGAVIETĖSE SURENGĖ REIDĄ: PAŽEIDIMŲ RADO NE VIENĄ

  • 15

Kauno maisto ir veterinarijos inspektoriai turgavietėse surengė reidą ir tikrino, ar pardavinėjamos daržovės bei vaisiai kokybiški. Ūkininkai skundžiasi, kad šiemet vasara kaip niekad sunki, derlius pūva dar nespėtas nurinkti, o ant prekystalių patenka ir itin trumpo galiojimo žalumynų, praneša LNK.

Prasidėjus daržovių sezonui maisto ir veterinarijos inspektoriai tikrins, kaip ūkininkai laikosi reikalavimų ir ar pas pirkėjus ant stalų nepatenka nekokybiškų daržovių bei vaisių. 

Inspektoriai lankėsi ne vienoje Kauno turgavietėje ir pažeidimų rado ne vieną. 

Ant prekystalių rasta ir valgyti jau netinkamų produktų. 

Pirkėjai pasakoja, kad ir jie randa supuvusių vaisių ar daržovių, tačiau apgailestauja, jog dažniausiai pastebi jau parsinešę namo. 

„Kai perku, tai pasižiūriu. Gal daugiausia pasitaiko su uogomis“, – pasakojo viena pirkėja.

„Parsineši namo, kelias valandas pabūna ir tada atsiranda kažkokie negerumai. Liūdna, bet atgal juk neneši“, – kalbėjo kita pirkėja.

Visgi ūkininkai sako, kad šiemet vasara – kaip niekad sudėtinga. Pirkėjų mažai, o derlius skęsta vandenyje.

„Vagose stovi vanduo ir kol kas sudėtinga pasakyti, kokie bus metai“, – teigė ūkininkas. 

Kol ūkiai skęsta, kainos kyla. Žmonės sako, kad kai ko net neįperka. 

„Turguje brangiau negu parduotuvėje. Bet kokybė geresnė“, – pastebėjo pirkėjas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Visgi specialistai ragina prieš perkant atkreipti dėmesį į kelis dalykus, kad vėliau suvalgius daržovių netektų ieškoti vaistų. 

„Reikia atkreipti dėmesį, kad ant vaisių ir daržovių nebūtų perteklinės drėgmės, nebūtų pažeista kenkėjų arba jų pėdsakų nebūtų, kad nebūtų per daug žemėti, nešvarūs, nekokybiški“, – patarė maisto produktų inspektorė Jurgita Sargiūnienė.

Maisto ir veterinarijos inspektoriai prasidėjus šviežių vaisių ir daržovių sezonui apipilami skundais. Neretai jie būna dėl kilmės šalies, kai produktas būna, pavyzdžiui, iš užsienio, o rašoma, kad yra lietuviškas. Dažniausiai skundžiamasi dėl braškių ir bulvių. 

Nekokybiški produktai iškart turi būti pašalinti iš prekybos, o prekeiviams surašomi protokolai ir skiriami įspėjimai arba baudos. 

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Patikrinkite URMO BAZES -TURGU

zalia mesa vitrinoje i rukyti gaminiai ,vyniotiniai atrodo nekaip/

Tai

Is lenku veza daugumas ir geriausias uzdarbis buna , veze giminaitis pries kelis metus uogas ,atvezi 300-400kg, i Kauno naktini turgu ir turi apie 500 e,

vienkartinei nemokintai :

-sausai užšaldyta žuvis be glazūros, ledo atitirpsta taip pat per ilgesnį laiką, kaip ir su ledu. Jinai gi vistiek giliai užšaldyta, o ne tik atvėsinta. Sausai užšaldyta žuvis brangesnė, nes neturi ledo( užšaldyto vandens) , grynas svoris didesnis kilograme.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS