Rotušėje laukia santuokų bumas: šią datą pasirinko ir 86-erių jaunikis | kl.lt

ROTUŠĖJE LAUKIA SANTUOKŲ BUMAS: ŠIĄ DATĄ PASIRINKO IR 86-ERIŲ JAUNIKIS

Paprastai daugiau porų savo vestuvėms pasirenka penktadienį arba šeštadienį, o kitomis darbo dienomis žiemą registruojama po vieną ar kelias santuokas. 

Tačiau rytoj Kauno rotušėje bus sausakimša. Šią dieną savo santykius įteisinti nusprendė net 21 pora. Ateinantis  bei dar kitas šeštadienis – taip pat populiarus, palyginti su kitomis dienomis. Jei penktadienį tuoksis vos penkios, šeštadienį – net devyniolika porų.

Kitos savaitės ketvirtadienio sąraše – keturios, penktadienio – šešios, o šeštadienio – jau šešiolika santuokų.

Pirmąją kovo savaitę santuokų – vėl tik po kelias. Daugiausiai – kovo 7 d., šeštadienį, bet jau tik šešios. 

Kodėl būsimųjų jaunavedžių dėmesį patraukė būtent minėtas ketvirtadienis ir du šeštadieniai po jo. Galima spėti, kad taip yra dėl pasikartojančių skaičių datose, dėl skaičių magijos. Be to, dvejetas yra poros simbolis.

Ketvirtadienio data santuokos liudijime atrodys taip: 2020 02 20, šeštadienio – 2020 02 22. Dar kitas šeštadienis neturės tiek daug dvejetukų ir nulių, tačiau tai diena – pasitaikanti vos kartą per ketverius metus – vasario 29-oji.

Ketvirtadienį pirmoji pora santuokos saitais bus sujungta 13 val., paskutinė -–16.30 val. Šeštadienį anksčiausia porą į Rotušę trauks 11.50 val., o vėliausia ceremonija prasidės 15.30 val. 

Tokie norinčių registruoti santuoką porų skaičiai pasitaiko tik besikartojančių skaičių datomis.

Beje, skaičių magijai pasidavė ne tik jaunimas, bet ir subrendusios poros. Pavyzdžiui, data 2020 02 20 spindės ir 86 metų Vytauto bei 70-metės Virginijos santuokos liudijime.

„Tokie norinčių registruoti santuoką porų skaičiai pasitaiko tik besikartojančių skaičių datomis. Ankstesniais metais, žiemos laiku, kai penktadienis, šeštadienis nesutapdavo su besikartojančių skaičių datomis, tokių kiekių santuokų nebūdavo“, – komentavo Kauno miesto savivaldybės Klientų aptarnavimo ir informavimo skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Ji pridūrė, kad šiemet vasario 14-oji išpuolė penktadienį, tad buvo populiari ir šią dieną registruota nemažai santuokų.

Tačiau žiemos dienų, kad ir kokios gražios bebūtų jų datos, vis dar negali konkuruoti su šiltuoju laikotarpiu.

"Skyriaus darbuotojai dalinasi atsiminimais, kai teko per vieną dieną - šeštadienį – įregistruoti 42 santuokas", – teigė A. Augonė.

Anot jos, poroms labiausiai patinkantis tuoktis vėlyvasis pavasario mėnuo (gegužė), vasara ir pirmasis rudens mėnuo. Populiariausi mėnesiai registruoti santuoką Kaune išlieka rugpjūtis, liepa ir rugsėjis. 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

...

Skelbkit datas palankiausias skyryboms!

O jeigu

ta brandi pora tik dabar sutiko vienas kitą ir suprato, kad jiedu tik viens kitam skirti? Ir jų vedybinė priesaika greičiausiai bus nesumeluota, ne taip, kaip jaunesniųjų, kurie tuokiasi ir skiriasi po keletą kartų, nors bažnyčioje prisiekia vienas kitą mylėti iki grabo lentos.

Tai

86-ių ne jaunikis, o senikis...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS