Kiek Kauno pradinukų nuo pirmadienio mokysis mokyklose, o kiek – iš namų? | kl.lt

KIEK KAUNO PRADINUKŲ NUO PIRMADIENIO MOKYSIS MOKYKLOSE, O KIEK – IŠ NAMŲ?

Nuo kitos savaitės į mokyklas galės grįžti tik tie Kauno miesto ir rajono pradinukai, kurie bus testuojami dėl COVID-19, jau yra persirgę, turi antikūnų. Tam besiruošiančią bendruomenę šią savaitę dar kratė ir naujų pasikeitimų pasiutpolkė, tačiau pasikeitimai tik palengvins testavimo procesą. Nebereikės tirti šeimų, mokinukų nereikės vežti į tyrimo punktus.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Sveikatos skyriaus vedėja Daiva Kuzmickienė portalui kauno.diena.lt, paklausta, kaip viskas vyks, pasakojo, kad reikalų – daug, tam ruoštasi iš anksto.

„Pasiruošimas vyksta aktyviai – dar būdami „raudonoje zonoje“ buvome aiškiai sudėlioję procesus, laboratorijos ir specialistai susipažino su jiems teksiančiomis atsakomybėmis. Specialistų komandos taip pat yra apmokomos testuoti kaupinių metodu. Visuomenės sveikatos biuras derina veiksmus su laboratorijomis, mokyklose skiriami atsakingi specialistai, kurie prižiūrės testavimo procesus, suvedinės anonimizuotą informaciją laboratorijoms ir atliks kitus veiksmus“, – aiškino vedėja.

Laukta, ką trečiadienį nuspręs Vyriausybė. Ji priėmė pakeitimų, į juos  operatyviai reaguojama. „Imamės veiksmų, kad pirmadienį–trečiadienį būtų ištestuoti visi norintieji. Kadangi sugrįžtame vien tik prie vaikų tyrimų, mokyklos dar kartą apklausia tėvus, ar jie sutinka, kad jų mažamečiai būtų testuojami kaupinių metodu. Profilaktiniai tyrimai, jei teisės aktai ir situacija mieste nesikeis, kaupiniais bus atliekami mokyklose ir kas 7 dienas kartojami iki pat mokslų metų pabaigos“, – dėstė D. Kuzmickienė.

Esame įpareigoję visas mokyklas užtikrinti sklandų nuotolinį procesą tai daliai mažamečių, kurie šiemet nesugrįš į klases.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė suskaičiavo, kad testuotis, kai dar buvo manoma, kad reikės tirti visus šeimos narius, sutiko apie 60 proc. Kauno pradinukų tėvų.

„Kauno vaikai mokymosi proceso nenutraukia. Pradinio ugdymo įstaigose, kuriose bus taikomas kaupinių metodas, vaikai mokysis kontaktiniu būdu, o nenorintys – mokslo metus užbaigs per nuotolį. Esame įpareigoję visas mokyklas užtikrinti sklandų nuotolinį procesą tai daliai mažamečių, kurie šiemet nesugrįš į klases“, – akcentavo O. Gucevičienė.

Anot jos, preliminarūs rezultatai džiugino. „Apie 60 proc. pradinukų tėvelių norėjo taikyti kaupinių metodą, kad jų vaikai galėtų saugiau mokytis kontaktiniu būdu. Šiandien matysime patikslintus skaičius. Esame nusiteikę optimistiškai ir tikime, kad pavyks užtikrinti sklandų testavimą – skaičiuojame, kad laboratorijų pajėgumai sieks apie 1000 tyrimų per dieną“, – kalbėjo vedėja.

Naujausi tėvelių apklausų rezultatai rodo, informavo penktadienį savivaldybė, jog iš 13,2 tūkst. pradinukų net 73 proc. kauniečių pritarė vaikų testavimui kaupinių metodu, kad būtų užtikrinta saugi mokymosi aplinka. Tyrimai ateinantį  pirmadienį–trečiadienį bus atliekami miesto pradinio ugdymo įstaigose, prižiūrint apmokyties asmens sveikatos priežiūros specialistams.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Mes

nutarėm pasilikti namuose. Visas nuomones gerbiu, bet pasimokinsim namuose

Mama

Kodėl kalbama tik apie testus, kad jie nesukelia nemalonių pojūčių, bet niekas nekalba apie vaiko sveikatą? Testas neapsaugos vaiko nuo apsikrėtimo virusu. Testas tik konstatuos faktą, kad virusu jau apsikrėsta. O kokios bus ilgalaikės pasekmės sveikatai, vaikui susirgus virusu, niekas nekalba. Aš ne prieš testus, aš už savo vaiko sveikatą. Aš nenoriu rizikuoti savo vaiko sveikata. Daug straipsnių apie liekamuosius reiškinius persirgus virusu, tarkim sutrinka dėmesio koncentracija, atmintis, miegas, aplinkos suvokimo funkcija. Jei vaikas negalės sukoncentruoti dėmesio, taigi jam vyresnėse klasėse diagnozę pastatys! Ačiū, man tinka ir nuotolinis mokymasis, svarbiausia vaikas sveikas.

Pagalvojus

mes viska susumave nusprendem i mokykla neiti. Jeigu klases testas teigiamas tai geriausiu atveju laukia dvi savaites nuotolinio uzsidarius kambaryje. Blogiausiu atnes virusa i namus ir kokios pasekmes laukia nereikia ir vardinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS