Koronavirusas nustatytas vienam Kauno Maironio gimnazijos moksleiviui | kl.lt

KORONAVIRUSAS NUSTATYTAS VIENAM KAUNO MAIRONIO GIMNAZIJOS MOKSLEIVIUI

Vis daugiau Kauno švietimo ir ugdymo įstaigų tiesiogiai susiduria su koronavirusu. Sekmadienį paaiškėjo, kad jis nustatytas ir Kauno Maironio universitetinės gimnazijos gimnazistui. Tai pirmas koronaviruso atvejis gimnazijoje.

Gimnazijoje vyksta rekonstrukcija, todėl pamokos visą rugsėjį vyko ir dar tris mėnesius vyks buvusios Stasio Lozoraičio mokyklos patalpose, Vilijampolėje. 

„Apie tai, kad koronaviruso besimptome forma susirgo III gimnazijos klasės mokinys, sužinojome vakar vakare. Iš karto informavome, kad III klasių gimnazistai nuo šios dienos mokysis nuotoliniu būdu“, – portalui kauno.diena.lt teigė gimnazijos vadovė Daiva Garnienė.

Ji patvirtino, kad mokinys užsikrėtė nuo šeimos nario, būdamas saviizoliacijoje. Tyrimo rezultatus sužinojo vakar ir iš karto pranešė gimnazijai.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Pamokose gimnazistas paskutinė kartą buvo rugsėjo 30 d., tai yra, praėjusį trečiadienį. Jis jaučiasi gerai.

„Į pamokas neatėjo tą pačią dieną, kai prastai pasijuto šeimos narys (nors dar ir nežinojo tyrimo rezultatų)“, – komentavo D. Garnienė, pridūrusi, kad mokinius ir mokytojus, turėjusius kontaktą, gimnazija skatina pasitikrinti. 

Šią informaciją portalui kauno.diena.lt patvirtino NVSC Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Rima Gabrielaitė. Jos turimais duomenimis, per paskutines dvi savaites COVID-19 ligos atvejai registruoti 16-oje Kauno ugdymo įstaigų, iš jų 14-oje  tai yra pavieniai ligos atvejai, 4-ose registruoti COVID-19 ligos protrūkiai, kuomet susirgo 2 ir daugiau bendruomenės narių. Iš viso COVID-19 liga serga 37 asmenys, dirbantys arba besimokantys Kauno mokymosi įstaigose.

Pirmadienį LRT RADIJUJE ministras Algirdas Monkevičius teigė, jog 82 proc. mokyklų šalyje šiuo metu dirba įprastu būdu, 17 proc. mokyklų dirba mišriu būdu, jose derinamos nuotolinės ir tiesioginės pamokos, likusi maža dalis mokyklų kol kas visiškai dirba nuotoliniu režimu.

Ministro turimais duomenims, šiuo metu bendrojo ugdymo sistemoje koronavirusas užfiksuotas 91 mokiniui ir 31 mokytojui.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Babunė

Oho, visame Kaune tik vienas vienintėlis moksleivės susirgimas koronės virusu.

Danyla

Negana to, kad apleistame pastate vaikai mokosi, tai dabar dar imituojamas nuotolinis mokymas iš mokyklos kurioje nėra klasėse interneto.

na

baigsis jums korona, kai mokslas bus mokamas ...o dabar visus parengs mokytis namuose...nes JAV jau seniai mokslas mokamas, čia tik sumetimai koronai...pamatysit...kai tūkstančius klosit už mokslą arba liksit bemoksliai...tas pats ir su medicina, kuri bus mokama...prie to žengiama....prisidengus korona...kurios nėra...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS