Kovoje su koronavirusu Kauno rajone – pagalbos ranką ištiesė verslininkai | kl.lt

KOVOJE SU KORONAVIRUSU KAUNO RAJONE – PAGALBOS RANKĄ IŠTIESĖ VERSLININKAI

  • 1

Pakaunės verslininkai jau pademonstravo pilietiškumą ir geranoriškumą. Praėjusią savaitę į Kauno rajono savivaldybę atkeliavo apsauginių kombinezonų ir respiratorių siunta. Šios apsaugos priemonės išdalytos su izoliuotais asmenimis dirbantiems socialiniams darbuotojams.

100 respiratorių ir 100 kombinezonų padovanojusi bendrovė "Helvina" Ramučiuose užsiima automobilių dažymo technologijomis ir didmenine prekyba automobilių dažais, todėl šios įmonės sandėliuose visada yra ES standartus atitinkančių kombinezonų ir aukštos kokybės respiratorių, kurie sulaiko toksiškas medžiagas ir virusus. Kauno rajono savivaldybė buvo pasiryžusi nusipirkti šių priemonių, tačiau "Helvinos" generalinis direktorius Rolandas Paulauskas visus sandėlyje likusius respiratorius ir kombinezonus atidavė visuomenės reikmėms.

Apsaugos priemonių arsenalą padidino ir Vilkijoje pasiūti kombinezonai. "Vilkijos gijos" generalinis direktorius Valdas Pacevičius sakė, kad jo įmonė gali pasiūti tūkstantį ir daugiau kombinezonų. "Esant šiai sudėtingai situacijai apie pelną negalvojame, dirbsime už savikainą", – patikino įmonės vadovas. Dėl apsauginių kombinezonų gamybos Kauno rajono savivaldybė derasi ir su kitais gamintojais.

"Didžiuojuosi ir mūsų verslininkais, kurie, ištikus nelaimei, parodė solidarumą.Visada žinojau, kad mūsų krašto žmonės labai pilietiški. Šiandien irgi matau, kaip bendruomenėse kuriasi savitarpio pagalbos grupės, kaip kaimynai padeda vieni kitiems. Savo pagalbą siūlo skautai, šauliai, kitos visuomeninės organizacijos", – sakė kalbėjo meras. Jis ragina ir kitus verslininkus, įmonių vadovus informuoti apie turimas apsaugos priemones, taip pat apie kitokią pagalbą, kurios karantino sąlygomis gali prireikti gyventojams.

GALERIJA

  • Kovoje su koronavirusu Kauno rajone – pagalbos ranką ištiesė verslininkai
  • Kovoje su koronavirusu Kauno rajone – pagalbos ranką ištiesė verslininkai
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pakomentuosiu

kazkaip rajono savivaldybe pritraukia verslininkus ,kad paremtu, o kitur lygtai atvirksciai, verslininkai nori paramos.Buvo mintis miesto valdzios rajona prisijungti, bet gyvenimas rodo ka kita, PANASEJA viskas ,kad miesta prie rajono jungti naudingiau, nes rajonas sugeba mastancius verslininkus pritraukti i bendra veikla visuomenes labui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS