Kultūros laivas „Nemuno 7“ pasirengęs naujai kelionei | kl.lt

KULTŪROS LAIVAS „NEMUNO 7“ PASIRENGĘS NAUJAI KELIONEI

  • 3

Kultūros laivas „Nemuno 7“ pasirengęs išplaukti į naująjį sezoną. Jo atidarymas skelbiamas gegužės 27 d. 22.30 val., iškart po tradicinio Zapyškio aitvarų festivalio „Tarp žemės ir dangaus“.

Šis unikalus istorijos, industrijos, gamtos ir kultūros objektas – tai kūrybiškumo centras Nemuno upėje, kviečiantis įvairius žmones patirti kūrybiškumo magiją. Laivas veikia kaip scena, jame kurs entuziastinga menininkų, kuratorių ir kultūros entuziastų komanda.

Kultūros laivas, išplaukęs į naujausią kelionę, žada suteikti išskirtinę kultūrinę patirtį visiems, kurie įlips į laivą ar įsitaisys patogiai šalia esančiame amfiteatre.

2022 m. „Nemuno 7“ Lietuvoje ir pasaulyje išgarsėjo kaip išskirtinė architektūros, meno ir kultūros vieta, kurioje daug dėmesio skiriama unikaliems lankytojų potyriams gamtos ir industrijos apsuptyje. Taip bus ir šį sezoną, nes laivas pasiūlys naujų patirčių, kurios leis lankytojams dar stipriau įsitraukti į laivo gyvenimą.

Be tradicinės ekspozicijos ant denio „Tarpti“ (kuratorė Emilija Šneiderytė), smilginių šviesos objektų (autorius Linas Kutavičius), be pasakojimų apie žemkasės įtaką Kauno rajono upėms ar pionierius augalus, šiemet lankytojų lauks ir gausus muzikos pasirodymų sąrašas. Nuspręsta pristatyti pripažintus ir mažiau girdėtus elektroninės muzikos kompozitorius, kurie atrinkti taip, kad patenkintų visų – tiek energingo ritmo laukiančių, tiek ramybės muzikoje ieškančių – skonius. Naudodama moderniausias garso ir apšvietimo sistemas, „Nemuno 7“ komanda stengsis kas antrą savaitę sukurti žiūrovams svaiginančią patirtį ir pasiūlyti ne tik penktadienio vakaro koncertus, bet ir muzikinius susitikimus per vėlyvuosius šeštadienio pusryčius.

Laivo galerijoje bus galima susipažinti su menininko, „Post“ galerijos įkūrėjo ir parodų kuratoriaus Andriaus Pukio pakviestais skulptoriais, fotografais ar instaliacijų kūrėjais.

 

Laivo galerijoje bus galima susipažinti su menininko, „Post“ galerijos įkūrėjo ir parodų kuratoriaus Andriaus Pukio pakviestais skulptoriais, fotografais ar instaliacijų kūrėjais. Kultūros laivas didžiuojasi galėdamas priimti tiek pripažintus, tiek kylančius talentus, suteikti menininkams platformą įvairiomis meno formomis kalbėti tvarumo ir vandens temomis, pristatyti savo naujausią kūrybą.

Svarbiausias parodų ir muzikos programų tikslas – skatinti lankytojų vaizduotę, įkvėpti juos ir pasiūlyti įdomių edukacinių pramogų. Rinkdamasi kūrėjus, „Nemuno 7“ komanda atsižvelgia į įvairias nuomones, kultūrinę patirtį ir interesus, kad parengtų įvairiapusę ir kokybišką programą.

2023 m. šis unikalus objektas ne tik sudomins naujais renginiais, bet ir taps labiau prieinamas visai visuomenei. Laivas ir jame esantis augalų pionierių parkas kvies lankytojus nemokamai būti industrinės ir natūralios estetikos apsuptyje, o galerijoje veiksiančių parodų lankymo kaina – simbolinė.

Naujiena – kultūros laivas taps Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro paslaugų tašku, kuriame kiekvienam lankytojui bus suteikiama ne tik informacija apie „Nemuno 7“ veiklas, bet ir Kauno rajono turistinės naujienos, taip pat sudaromos galimybės pažinti kraštą.

„Nemuno 7“ yra programos „Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“ palikimas. Projektą finansuoja Kauno rajono savivaldybė. Projekto valdytojas – Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Klaipėdietis

Siūlau suremotuoti dragą ir išgilinti nenuno vagą.ir uostą iš Klaipėdos perkelti į Kauną.

Laivyba

prasidėjo ........ dar "Raketa" ir "Tolstoju" į kompaniją kol Nemunas nenuseko

Kažkoks

Mad Max stiliaus fantasmagorinis šiukšlynas,bet,gal ir įdomu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS