Kviečia atsigaivinti Laisvės alėjos fontano skleidžiama dulksna | kl.lt

KVIEČIA ATSIGAIVINTI LAISVĖS ALĖJOS FONTANO SKLEIDŽIAMA DULKSNA

  • 1

Pastarosiomis dienomis Kauną alina karščiai, todėl miesto atstovai pranešė, jog Laisvės alėjos fontanas pakeitė programą ir dabar visą dieną praeivius vėsins sklindanti dulksna.

„Fontanai ne tik džiugina, ramina, bet ir atgaivina! Ypač, kai termometrų stulpeliai šoka į palubes.

Tikriausiai ne visi žinote, kad pernai naujai atgijęs Laisvės alėjos fontanas ne tik groja, šviečia bei džiugina čiurlenančiu vandeniu. Jis turi ypatingą ir tobulai vasarišką funkciją – vėsinantį miglos/rūko efektą“, – apie po fontano atsiradusias naujas vandens purslų funkcijas socialiniuose tinkluose priminė Kauno miesto savivaldybė.

Tačiau miesto atstovai kviečia ne tik pasigrožėti Laisvės alėjos fontanu, pasiklausyti kas valandą grojamos muzikos ir pastebėti pagal muziką šokančiomis vandens srovėmis, tačiau ir pasimėgauti fontano dulksna.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

„Šiomis dienomis, kai lauke tvyro visiška pirtis, pasirūpinome, kad gaivi dulksna purkštų nuo pat vidurdienio iki vėlaus vakaro (23 val.). Ateikite, pamatykite, išgirskite ir atsivėsinkite“, – pakvietė savivaldybė.

Ateikite, pamatykite, išgirskite ir atsivėsinkite.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad Laisvės alėjos fontanas buvo rekonstruotas pernai. Tuomet buvo atnaujintos visos vandens sistemos, naujai išklotas fontano baseinas. Taip pat atnaujinus fontaną atsirado daugiau galimybių įvairiai programuoti vandens sroves. Įprastai fontanas veikia kauniečiams gerai pažįstamu ritmu, kuomet vandens srovės kutena fontane įmontuotus metalinius burbulus, tačiau kas valandą fontanas užgroja ir vandens srovės pasikeičia, šoka pagal muziką. Viena iš miestiečius traukiančių naujovių būtent ir yra rūko efektą primenančios vandens srovės, kurios smulkius lašelius paskleidžia aplink fontaną.

GALERIJA

  • Kviečia atsigaivinti Laisvės alėjos fontano skleidžiama dulksna
  • Kviečia atsigaivinti Laisvės alėjos fontano skleidžiama dulksna
Kauno m. savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Žilvinas Ručys

O gatvrs ar laisto, ar kaip visuomet

SUSIJUSIOS NAUJIENOS