Kviečiame išrinkti „Metų kaunietę 2020“! | kl.lt

KVIEČIAME IŠRINKTI „METŲ KAUNIETĘ 2020“!

  • 36

2020-ieji metai pametėjo daugybę netikėtų ir neregėtų iššūkių, tačiau „Kauno diena“ tęsia tradiciją – renka Metų kaunietę.

Dienraščio „Kauno diena“ redakcija kviečia apžvelgti praėjusius metus ir padėkoti kaunietėms už jų indėlį į svarbiausias miesto, šalies gyvenimo sritis, už neįkainojamą įnašą į žmonių širdis, į aukštyn kojomis apsivertusią kasdienybę, už pagalbą, pasiaukojimą, neišsemiamas kūrybines, mokslines, fizines ir kitokias galias.

Kaip ir kiekvienų metų pradžioje vėl kviečiame įsitraukti į "Metų kaunietės" rinkimus, taip kartu pagerbiant ir padėkojant visoms gerus darbus dariusioms, gerą žodį kitiems ištarusioms moterims.

Kovą paaiškės jau devintosios Metų kaunietės vardas. Iki tol iš arčiau pristatysime 20 merginų, moterų. Tiek iš jūsų pasiūlytų kandidačių bus pakviestos į antrąjį projekto etapą.

Kviečiame jau dabar siūlyti kandidates, vėliau kviesime už jas balsuoti, taip atkreipiant visuomenės dėmesį į jų pasiekimus, pastangas, gerą širdį, talentus.

Projekto „Metų kaunietė“ moto: nėra per mažų gerų darbų, nėra per menkų nuoširdžių pasiaukojamų poelgių. Pastebėkime, įvertinkime, padėkokime už gražias iniciatyvas, kantrybę, Kauno vardo garsinimą, paskatinti veikti toliau.

Teigiami pavyzdžiai turi būti kuo plačiau viešinami, nes jie suteikia vilties ir gali tapti atsispyrimo tašku bei įkvėpimu, ir taip aplink mus dar labiau padaugės gėrio ir šviesos.

Siūlymų laukiame iki sausio 21 d. Nurodykite pasirinktos moters ar moterų vardus, pavardes, jeigu žinote – kontaktinius duomenis ir trumpai pristatykite jų nuopelnus. 

Sausio 21 d. paskelbsime 20 pretendenčių į Metų kaunietės titulą, kurias per dvi savaites plačiau pristatysime ir kviesime atiduoti savo balsą už vieną ar kelias kandidates.

Iš dvidešimtuko išrinksime dešimtuką, o vėliau – ir finalo dalyvių šešetuką.

Siūlyti kandidates, o vėliau ir daugiau sužinoti apie projekto dalyves, taip pat už jas balsuoti bus galima portale kaunodiena.lt/mk ar užpildant ir atsiunčiant specialias anketas, kurios bus spausdinamos dienraštyje „Kauno diena“. 

Balsuoti bus galima ir siunčiant trumpąsias žinutes.

Pasiūlymų laukiame e.paštu redakcija@kaunodiena.lt ir paštu („Kauno diena“, I.Kanto g. 18, Kaunas) arba kaunodiena.lt/mk.

Kriterijai kandidatėms:

• moteris, kuri kilusi iš Kauno ar gyvena Kaune;

• savo darbais garsina Kauną;

• savo darbais padeda žmonėms ir miestui;

• 2020 m. pasižymėjo aktyvia veikla;

• visuomenėje pastebima darbais ar iniciatyvomis;

• nepriklauso jokiai politinei partijai;

• išrinkta Metų kaunietė jau nebegali būti siūloma antrąkart.

Metų kaunietės

Pirmąja Metų kauniete buvo išrinkta olimpinė čempionė plaukikė Rūta Meilutytė.

2013-ųjų Metų kauniete išrinkta menininkė Jolanta Šmidtienė, kauniečiams aštuonerius metus iš eilės dovanojusi Kalėdų stebuklą – nuostabią eglę.

2014-ųjų Metų kauniete tapo Kauno apskrities vyrų krizių centro vadovė Dovilė Bubnienė.

Už 2015 m. veiklą Metų kaunietės titulu pagerbta tuometė Kauno senamiesčio draugijos vadovė Aistė Grybauskienė. Vėliau triumfavo viena Lietuvos istorinių vargonų restauravimo iniciatorių Dalia Jatautaitė.

Kitais metais rinkimuose didžiausio kauniečių palaikymo sulaukė Vytauto Didžiojo universiteto mokslininkė, humanitarinių mokslų daktarė, Lietuvos kultūros tarybos narė ir pasaulinės ICOMOS organizacijos Lietuvos biuro viceprezidentė Ingrida Veliutė, kartu su kolegomis įgyvendinusi kauniečiams skirtus socialaus meno projektus, taip pat įkopusi į Elbruso viršūnę.

„Metų kaunietė 2018“ titulą pelnė Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Išeminės širdies ligos skyriaus vadovė kardiologė prof. Olivija Gustienė.

Pernai daugiausiai skaitytojų simpatijų sulaukė moksleivė Andrėja Veličkaitė,  puolusi į pagalbą viešoje vietoje sąmonę praradusiam vyrui ir jį gaivinusi.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

123

Šalin nelygybę ir vyrų diskriminaciją ! Norim metų kauniečio rinkimų !!

Anonimas

Kur metų kauniečio rinkimai ?

Ar žinai

Kodėl mane taip pykina išgirdus Metų Kaunietė titulą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS