Laisvės alėjos rekonstrukcija: „Autokausta“ turės pašalinti defektus | kl.lt

LAISVĖS ALĖJOS REKONSTRUKCIJA: „AUTOKAUSTA“ TURĖS PAŠALINTI DEFEKTUS

  • 57

Pirmąjį Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapą baigiantys rangovai artimiausiu metu užsiims defektų šalinimu. Šį penktadienį statybvietėje apsilankę Kauno miesto savivaldybės atstovai sudarė defektų sąrašą, kuris buvo perduotas statybininkams.

„Nors bendras rekonstruotos alėjos vaizdas iš tiesų geras, tačiau negalime priimti objekto su paliktais kad ir nedideliais defektais. Rekonstruojamoje dalyje plika akimi galima rasti nesutvarkytų plokščių siūlių, plytelių nuskilusiais kampais ar akivaizdžių aukščių skirtumų. Visi šie dalykai privalo būti sutvarkyti. Rangovas mūsų pastabas išgirdo ir įsipareigojo per artimiausias kelias savaites pašalinti visus defektus“, - teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Anot jo, techninis darbų prižiūrėtojas užfiksavo visus defektus ir šį sąrašą perdavė statybininkams. Rekonstrukcijos darbus su partneriais vykdo konkursą laimėjusi bendrovė „Autokausta“. Ji atliktiems darbams suteiks 5 metų garantiją.

Laisvės alėjos pirmojo etapo rekonstrukcijos konkursas buvo paskelbtas dar praėjusios kadencijos metu. Tuomet sutarties sąlygose buvo įvardinta, kad darbus atkarpoje tarp soboro ir A. Mickevičiaus gatvių rangovas turi užbaigti per 2 metus.

Pirmojo Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapo sąmata siekė 4,3 mln. eurų.

„Mes turėjome dirbti su tokia sutartimi, kokią radome. Dirbdami tokiais tempais likusias atkarpas remontuotume dar 10 metų. Tų klaidų nekartosime. Keturias Laisvės alėjos atkarpas iki pat senamiesčio planuojame sutvarkyti per 2 metus“, - tvirtino V. Šiliauskas.

Pirmojo Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapo sąmata siekė 4,3 mln. eurų. Nors darbai dar nėra užbaigti, atnaujinta gatve jau gali laisvai naudotis tiek praeiviai, tiek dviratininkai. Laisvės alėjoje ir soborą supančioje Nepriklausomybės aikštėje paklotos naujos požeminės komunikacijos, nauja granito danga, įrengti nauji suoliukai, apšvietimas, vaikų žaidimų zona, pastatytos naujos šiukšliadėžės. Paskutinis akcentas, kurio trūksta, yra gyvos gėlės, kurias ketinama pasodinti artimiausiu metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (57)

rankų

darbas ponai ..........vėliau reikės plytą keist juvelyro ieškosim su žiburiu

Algis

Man visai nepatinkatos istrizos plyteles ir aplamai VAIZDELIS NE KOKS ,OSAMATA TAI OHO .

Povilas

Mano nuomonė tokia: 1. atrodo tikrai tvarkingiau , nei buvo seniau, 2. kokybė darbų prastoka, 3. į akis labai krenta paukščių apdergti suolai, 4. kad darbus planuoja atlikti žymiai greičiau - liuks, tik būtina geresnė kokybė, 5. daug komentatorių mėgstantys margučius ir visada viską kritikuojantys bei komentuojantys negatyviai, kad sudarytų daugumos įvaizdį, TAČIAU tokie daugiausia kritikavo ir areną , kuri viena iš geriausių Europoje, 6. skonis kiekvieno reikalas, bet man rodos, geriau mažiau spalvų nei daug ar ...plastmasiniai suolai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS