Lengvatos viešojo transporto keleiviams Kaune – nuo mažiausiųjų iki senjorų | kl.lt

LENGVATOS VIEŠOJO TRANSPORTO KELEIVIAMS KAUNE – NUO MAŽIAUSIŲJŲ IKI SENJORŲ

  • 27

Per pastaruosius kelerius metus kardinaliai atsinaujinęs viešojo transporto parkas Kauno mieste sulaukia vis didesnių kauniečių simpatijų. Bendrovė „Kauno autobusai“ savo kasdienėje veikloje kryptingai laikosi esminio prioriteto – užtikrinti patogesnį, visiems prieinamą susisiekimą autobusais ir troleibusais.

Pagrindinis keleivių vežėjas atkreipia dėmesį, kad tarp tūkstančių paslaugos vartotojų vis dar pasitaiko atvejų, kai gyventojai neišnaudoja visų jiems teikiamų galimybių.

„Kaunas gali pasigirti bemaž naujausiu viešojo transporto parku šalyje, tačiau pagrindinis tikslas yra ne autobusų ar troleibusų grožis, bet keleivių komfortas naudojantis kokybiška paslauga. Stengiamės, kad vis daugiau kauniečių vietoje asmeninių automobilių kelionėms mieste rinktųsi būtent tokią alternatyvą. Daugelis „Žiogo“ sistemos vartotojų jau įvertino, kad, nuolat važiuojant viešuoju transportu, galima žymiai sutaupyti, nes kiekvieno kalendorinio mėnesio bendra kelionių kaina niekada neviršys terminuoto mėnesinio bilieto vertės. Vis dėlto dažnas gali dar labiau sutaupyti, pasinaudodamas jiems priklausančia nuolaida, kurios taikomos itin plačiam gyventojų ratui“, – sakė bendrovės „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Pašnekovas ragino kauniečius atkreipti dėmesį ir įdėmiau susipažinti, kokios lengvatos Kauno viešajame transporte galioja šiuo metu.

Vieta: lengvatiniai bilietai platinami tik Kauno miesto viešojo transporto aptarnavimo punkte, Laisvės al. 114, Kaunas (priešais E.Ožeškienės stotelę). Darbo laikas: I–V nuo 7.30 iki 18.30 val.

Senjorams

Asmenims, sulaukusiems 70 metų ir daugiau, taikoma 50 proc. nuolaida visų rūšių bilietams, o nuo 80 metų amžiaus – 80 proc.

Studentams ir moksleiviams

Dieninių studijų studentams ir moksleiviams – 50 proc. nuolaida vienkartiniams ir 80 proc. – terminuotiesiems bilietams.

Kauno miesto bendrojo ugdymo įstaigų auklėtiniams nemokamai išduodami mokinio pažymėjimai, kuriuos galima pildyti elektroniniais bilietais, todėl papildomai pirkti elektroninio bilieto kortelės nereikia. Kiekvienas suaugęs keleivis gali nemokamai vežtis du vaikus iki septynerių metų.

Asmenims, turintiems negalią

50 proc. lengvata taikoma asmenims, kuriems yra nustatytas nuo 30 iki 55 proc. darbingumo lygis, taip pat neįgaliesiems, kuriems nustatytas nedidelių specialiųjų poreikių lygis ir sukakęs senatvės pensijos amžius.

80 proc. – asmenims, kuriems nustatytas darbingumo lygis iki 25 proc. imtinai, neįgaliesiems vaikams iki 18 metų ir juos lydintiems asmenims (vienam vaikui – vienas lydintis asmuo).

Sergantiems sunkiomis ligomis

80 proc. nuolaida visų rūšių bilietams – asmenims, kovojantiems su onkologinėmis ligomis ir turintiems POLA kortelę, taip pat žmonėms, sergantiems sunkiomis ligomis, įtrauktomis į LR Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytą sąrašą, kai gydymui nuolat reikalinga hemodializė.

Sergantiems: 80 proc. nuolaida visų rūšių bilietams – asmenims, turintiems POLA kortelę.

Ypatingos 99 proc. nuolaidos

Senjorai, sulaukę 80 metų ir daugiau, deklaravę gyvenamąją vietą Kauno mieste nenutrūkstamai ilgiau nei vienus metus, gali įsigyti lengvatinių vardinių elektroninių bilietų trejiems metams tik už tris eurus.

Trejus metus galiojančių vardinių bilietų už tris eurus gali įsigyti šeimos, kurios augina ne mažiau kaip tris vaikus iki aštuoniolikos metų ir yra deklaravusios gyvenamąją vietą Kauno mieste.

Analogiška nuolaida taikoma ir Lietuvos Respublikos nepriklausomybės gynėjams, kurie pripažinti nukentėjusiais per 1991-ųjų Sausio 13 d. įvykius, taip pat nuo 1939–1940 m. okupacijų nukentėję asmenys (politiniai kaliniai, tremtiniai ir jiems prilyginti asmenys), 1940–1990 m. pasipriešinimo okupacijoms dalyviai ir pensinio amžiaus sulaukę asmenys, gaunantys šalpos pensiją.

Lengvatiniai bilietai platinami tik Kauno miesto viešojo transporto aptarnavimo punkte, Laisvės al. 114, Kaunas (priešais E.Ožeškienės stotelę). Darbo laikas: I–V nuo 7.30 iki 18.30 val.

Lengvatines vardines korteles galima užsisakyti ir iš anksto, užpildžius užsakymo formą internete: https://www.kvt.lt/bilietai/lengvatos/.

Keleivių patogumui, pradėtos platinti naujo dizaino elektroninių bilietų vardinės lengvatinės kortelės su nuotraukomis, tad keleivių kontrolei pakaks pateikti tik vardinę elektroninio bilieto kortelę su nuotrauka ir nebereikės rodyti papildomų dokumentų, suteikiančių teisę į lengvatą.

Naujiena: elektroninių bilietų vardinės lengvatinės kortelės su nuotraukomis.

Senjorų, vaikų ir jų tėvelių patogumui nuotraukų atsinešti nereikia – lengvatos gavėjai fotografuojami vietoje.

Daugiau informacijos nemokamu tel. 8 800 20 000 arba www.kvt.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

?

Rasot apie nuolaidas:o mes nuo 60 m.viešuoju transportu važiuojame šalies viduje nemokamai ,už vaistus du receptu- nieko nemokame.

VIDA

Sėdines aukstai-blogai.atbulom važiuoti -blogai.gal baikit verkšlenti,vazinekit su taksi.O dar geriau daugiau vaikščioti.O iš Šiaurės Pr į senamiestį su 2 troleibusų.

Pagyrai, ir tiek.

Ir vėl tušti pagyrai! Kokius trolikus nupirko, matom visi. Sėdynės aukštis nepasiekiamas. Daugiau nei pusė kėdžių nugara, taigi atgalias važiuti turi. Lengvatos suteiktos Lietuvos valstybės! Nekiauksėkit. Vilniuje pensininkams 50 proc. nuolaida. O Kaune? Sutvarkykit maršrutus! Kuo savaitgalį nuo Šiaurėas pr. nuvažiuot į Senamiestį? Ačiū Kauno r., nuveža į kapines.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS