Liaudiškų šokių sūkuryje – jau 20 metų | kl.lt

LIAUDIŠKŲ ŠOKIŲ SŪKURYJE – JAU 20 METŲ

  • 1

Raudondvario dvare paminėtas Raudondvario kultūros centro liaudiškų šokių grupės „Vėjo malūnėlis“ vyresniųjų grupės veiklos 20-metis.

Kolektyvo vyresniųjų grupės istorija prasidėjo 2003-iaisiais. Rugsėjo mėnesį į pirmą repeticiją susirinko pirmųjų–antrųjų klasių mokiniai. Po truputį ratas įsisuko ir kolektyvas pradėjo sparčiai augti. Nuo pat pirmos repeticijos vaikams vadovavo vadovė Jolanta Zizienė, akompanavo koncertmeisterė Daiva Sinkevičienė.

Kolektyvui teko pereiti visus amžiaus tarpsnius – jaunučių, jaunių, jaunuolių, jaunimo ir vyresniųjų. Sudėtis keitėsi, bet pagrindinis branduolys išliko iki šių dienų. Šiuo metu kolektyve šoka keturiolika porų. „Vėjo malūnėlio“ jaunių, jaunučių grupėse šoka nemažai vyresniųjų grupės šokėjų vaikų. Tautinį šokį puoselėjantys ir mylintys tėvai jiems tikras pavyzdys.

Pasveikinti kolektyvo su gražiu jubiliejumi atvyko Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius, tarybos nariai.

„Jūs esate kultūros nešėjai, Kauno rajono vizitinė kortelė. Savo šokiais jūs ne tik džiuginate žiūrovus, bet ir dovanojate džiaugsmą sau, puoselėjate draugystę. Linkiu, kad šie jus jungiantys saitai niekada nenutrūktų, o tik stiprėtų. Ilgų gyvavimo metų!“ – linkėjo vicemerė R. Popovienė.

Už meilę šokiui, ilgametę veiklą mėgėjų meno kolektyve ir svarų asmeninį indėlį puoselėjant liaudiško šokio tradicijas šokėjams ir jų vadovėms savivaldybės vadovai įteikė padėkas.

Šventinio renginio metu šokio sūkuryje ant scenos sukosi ne tik „Vėjo malūnėlio“ vyresniųjų grupės šokėjai, bet ir jaunučiai, jauniai, pasirodymus dovanojo kiti Raudondvario kultūros centro mėgėjų meno kolektyvai.

Anot kolektyvo narių, kiekvienas jų išėjimas į sceną – tarsi maža šventė, kurios metu išgyvenamas pats nuostabiausias pasididžiavimo savo tautos palikimu, dermės su muzika ir judėjimu jausmas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunietis

Labai gražu,turininga,prasminga

SUSIJUSIOS NAUJIENOS