Lietuvos sporto universiteto rektore perrinkta D. Rėklaitienė | kl.lt

LIETUVOS SPORTO UNIVERSITETO REKTORE PERRINKTA D. RĖKLAITIENĖ

  • 5

Lietuvos sporto universitetui (LSU) toliau vadovaus ligšiolinė rektorė, socialinių mokslų daktarė, profesorė Diana Rėklaitienė – universiteto taryba ketvirtadienį išrinko ją į šias pareigas naujai penkerių metų kadencijai, pranešė universitetas.

„Gyvename labai neapibrėžtu metu, kai vienintelis aiškus dalykas yra nuolatinis visuomenės gyvenimo kitimas, todėl labai svarbu yra sutelkti bendruomenę dirbti kartu. Reikia gebėti prisitaikyti prie pasaulinių geopolitinių, demografinių ir tvarumo aktualijų, tad universitete kyla daug darbo organizavimo, komunikacinių, studentų rengimo ir studijų programų bei mokslinių tyrimų turinio iššūkių“, – kalbėjo LSU rektorė.

D. Rėklaitienė buvo vienintelė kandidatė, dalyvavusi rektoriaus konkurse.

Gyvename labai neapibrėžtu metu, kai vienintelis aiškus dalykas yra nuolatinis visuomenės gyvenimo kitimas, todėl labai svarbu yra sutelkti bendruomenę dirbti kartu.

Kaip pranešė universitetas, pirmajai kadencijai tarybos sprendimu D. Rėklaitienė buvo išrinkta 2018-ųjų gruodį ir taip tapo pirmąja rektore moterimi Lietuvos universitetų istorijoje. Dar metus prieš tai D. Rėklaitienė buvo laikinoji LSU rektorė.

D. Rėklaitienė 1995 metais Lietuvos kūno kultūros akademijoje (dabar – LSU) baigė kineziterapijos bakalauro studijas, o 1997 metais tapo kineziterapijos magistre. 2003 metais jungtinėje tuomečių Lietuvos kūno kultūros akademijos ir Vilniaus pedagoginio universiteto doktorantūroje apgynė socialinių mokslų (edukologijos) daktaro disertaciją.

Nuo 1997 metų ji dirbo asistente ir lektore tuometėje Lietuvos kūno kultūros akademijoje, nuo 2009 metų buvo Taikomosios fizinės veiklos katedros docentė. 2009–2011 metais D. Rėklaitienė dirbo Rekreacijos, turizmo ir sporto vadybos katedros vedėja, o nuo 2014 metų vadovavo LSU Treniravimo mokslo katedrai.

LSU rektorių penkerių metų kadencijai ir ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės viešo konkurso būdu renka, skiria į pareigas ir iš jų atleidžia universiteto taryba.

„Rektorės išrinkimas antrajai kadencijai yra natūralus jos jau atliktų darbų įvertinimas ir pasitikėjimo išraiška. Savo energija, tikėjimu universiteto ateitimi ir gebėjimu sutelkti komandą bendrai veiklai D. Rėklaitienė yra puiki LSU bendruomenės lyderė, garbingai atstovaujanti universitetui Lietuvoje bei užsienyje“, – teigė LSU tarybos pirmininkas Ritoldas Narmontas.

Lietuvos sporto universitetas pranešime nurodo esantis vienintelis specializuotas sporto ir sveikatingumo krypčių universitetas Baltijos šalyse, jis ruošia treniravimo, kineziterapijos, visuomenės sveikatos, fizinio ugdymo ir sporto vadybos specialistus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Nei auklėjami nei mokomi, nei lavinami. Mankšta, kūno kultūra dabar nereikalinga. Rūko, geria nuo mažumės Tokie ir užauga klipatomis.

Bronius Ropė

Vienareikšmiškai silpniausias Kauno Universitetas, seniai turėjo būti sujungtas su VDU arba LSMU. Bet po ilgų kovų išliko tokių Seimo ponų kaip Alekna dėka...o jų specialistai gali tik opapapapapa.

kaunietis

Nesuprantu kokie rinkimai jei vienas kandidatas? Dabar madoj pasidare rinkti is vieno kandidato kaip klinikuose direktoriu rinko is vieno kandidato.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS