LSMU absolventams įteikti diplomai, pirmą kartą iškilmės – virtualiosios | kl.lt

LSMU ABSOLVENTAMS ĮTEIKTI DIPLOMAI, PIRMĄ KARTĄ IŠKILMĖS – VIRTUALIOSIOS

  • 6

Birželio pabaigoje įteikti diplomai beveik tūkstančiui Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) absolventų. LSMU šiemet baigė 873 lietuviai ir 97 užsienio studentai iš 30 šalių.

Dėl ekstremaliosios situacijos šalyje šiųmetė iškilminga diplomų įteikimo ceremonija vyko virtualiuoju būdu.

Diplomai universiteto absolventams išsiųsti per kurjerių tarnybas, o drauge su baigtas studijas liudijančiais dokumentais būsimuosius specialistus pasiekė ir šventinę atmosferą kuriančios dovanos: asmeninis LSMU rektoriaus prof. Remigijaus Žaliūno sveikinimas ir virtualiosios diplomų įteikimo ceremonijos įrašas, kuriame – aukštų valstybės asmenų, universiteto vadovų šilti sveikinimai, iškilmingos mediko priesaikos žodžiai, glausta LSMU raidos ir augimo istorija.

Tokia diplomų įteikimo ceremonija – pirma per visą universiteto gyvavimo istoriją, tad daugelyje sveikinimų absolventams pabrėžtas 2020-ųjų pasaulinės situacijos išskirtinumas, išaugusi pagarba sveikatos specialistams ir tai, kad kitokia, ypatingu metu surengta diplomų įteikimo ceremonija LSMU absolventams bus išties nepamirštama.

Su svarbia švente universiteto absolventus ir visą bendruomenę pasveikinęs Jo Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pabrėžė, kad sveikatos mokslų studijos – vienos sudėtingiausių, reikalaujančių daugiausia atsidavimo, žinių ir gebėjimų.

Jūsų karta išskirtinė: esate savotiškas skydas tarp visuomenės ir pandemijos.

„Baigiate studijas ypatingu metu. Visuomenė vis dar išgyvena pandemijos padarinius ir kaip niekada anksčiau vertina medikų, gydytojų, slaugytojų indėlį. Jūsų karta išskirtinė: esate savotiškas skydas tarp visuomenės ir pandemijos“, – sakė G.Nausėda.

LSMU rektorius prof. R.Žaliūnas absolventams padėkojo už pasirinkimą studijuoti LSMU.

„Dėkoju jūsų tėvams, artimiesiems, draugams, kad visą studijų laikotarpį buvo drauge, tikėjo jūsų pasirinkimu ir sėkme. Išties, konkurencingiausių studijų diplomas atvers daug galimybių jūsų profesinės veiklos sėkmei, tačiau jūsų studijos nesibaigė: sveikatos mokslų sritis reikalauja mokytis visą gyvenimą“, – kalbėjo LSMU rektorius.

Sveikino tapus visuomenės elito dalimi

LSMU absolventus virtualiai pasveikino ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, taip pat švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

„Pasaulį sukrėtusi COVID-19 pandemija parodė, koks svarbus sveikatos priežiūros specialisto darbas. Linkiu sėkmės renkantis karjerą tolesnėse studijose“, – kalbėjo A.Veryga.

„Universiteto diplomas – ne tik nueito kelio simbolis, tai ir atspindys jūsų asmenybės, kuri per studijų laikotarpį labai pasikeitė. Jūs – be galo talentingi, jūs – nuostabūs, jūs tapote visuomenės elito dalimi“, – į LSMU absolventus kreipėsi ministras A.Monkevičius, pabrėžęs, kad sveikata – gerovės, taikos ir klestėjimo pagrindas.

„Nuolatos tobulėkite, žvelkite į priekį ir būkite laimingi“, – linkėjo LSMU Medicinos akademijos kanclerė prof. Daiva Rastenytė.

LSMU Veterinarijos akademijos kancleris prof. Mindaugas Malakauskas linkėjo puoselėti profesines vertybes, būti atviriems mokslo naujovėms, tapti pavyzdžiu kitiems.

Be 363 būsimųjų gydytojų, universiteto diplomai šiemet įteikti 140 Odontologijos fakulteto absolventų, tarp jų – 22 užsienio šalių atstovams. Studijas šiemet baigė 90 būsimųjų farmacininkų ir 93 visuomenės sveikatos specialistai. Veterinarijos fakultetas šiais metais išleido 84 absolventus, tarp jų trys – užsieniečiai. LSMU diplomai taip pat įteikti 24 gyvūnų mokslų specialistams.

GALERIJA

  • LSMU absolventams įteikti diplomai, pirmą kartą iškilmės – virtualiosios
  • LSMU absolventams įteikti diplomai, pirmą kartą iškilmės – virtualiosios
  • LSMU absolventams įteikti diplomai, pirmą kartą iškilmės – virtualiosios
  • LSMU absolventams įteikti diplomai, pirmą kartą iškilmės – virtualiosios
  • LSMU absolventams įteikti diplomai, pirmą kartą iškilmės – virtualiosios
  • LSMU absolventams įteikti diplomai, pirmą kartą iškilmės – virtualiosios
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Barbora

Vainikavo savo valdymo galą ponas Žaliūnas. Taip ir išliks visų atmintyje - vienintelė aukštoji mokykla absolventams per kurjerius numetusi diplomus

Gabrielė

O kiek sumokėjote DPD kurjeriams, kurie atvežė diplomus? Kodėl apie tai nerašoma? Kad patys studentai organizavosi šventę: samdė fotogragfus, susitiko atskirai. O geriaiusia,kad kai kuriems studentas doplomus įteikė bendrabučių valytojos. Kurjeriai atvežė diplomus, paliko valutojoms, net neskambino studentams... Super, tik LSMU taip ir sugeba...

delfi

Kodėl nebuvo MG Baltic atstovų sveikinimo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS