LSMU ir Kauno rajono savivaldybė bendradarbiaus gyvūnų gerovės ir laukinių gyvūnų apsaugos srityje | kl.lt

LSMU IR KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖ BENDRADARBIAUS GYVŪNŲ GEROVĖS IR LAUKINIŲ GYVŪNŲ APSAUGOS SRITYJE

  • 8

Sudaryta svarbi sutartis – Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) ir Kauno rajono savivaldybė bendradarbiaus šviečiant Kauno rajono gyventojus gyvūnų gerovės ir laukinių gyvūnų apsaugos klausimais.

Bendradarbiavimą skatina 2021 metais Kauno rajone pradėtas statyti Laukinių gyvūnų globos centras (LGGC). Šio Centro infrastruktūros kūrimo darbus vykdo LSMU, įgyvendindamas projektą „Laukinių gyvūnų globos centro įkūrimas“ (pagal sutartį Nr. 05.5.1-APVA-V-018-01-0014). Centro veikla bus vykdoma bendradarbiaujant kartu su Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija.

LGGC planuojama atidaryti 2023 metų pabaigoje. Šie planai Kauno rajono savivaldybę paskatino pasitelkti naująjį Centrą edukaciniams tikslams – šviesti rajono gyventojus gyvūnų gerovės ir laukinių gyvūnų apsaugos klausimais.

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Kauno rajono savivaldybė ir Universitetas, pradėjęs numatytas LGGC veiklas, efektyviai prisidės užtikrinant laukinių gyvūnų gerovę Kauno rajone, per edukacines veiklas skatins Kauno rajono gyventojus domėtis ir nelikti abejingiems ne tik laukinių, bet ir kitų gyvūnų gerovei.

Planuojama, kad Laukinių gyvūnų globos centras taps traukos objektu besidomintiems laukine gamta, taip pat propaguos savanorystę gyvūnų priežiūros srityje, teiks metodinę pagalbą ir organizuos mokymus gyvūnų gerovės ir globos srityje.

GALERIJA

  • LSMU ir Kauno rajono savivaldybė bendradarbiaus gyvūnų gerovės ir laukinių gyvūnų apsaugos srityje
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Rasa

Nauja šaika bus šeimyninė ranga dar ir iš tautos pasirankios pinigėliu tie blizgančiais snukučiais Atseit BRIEDŽIUKAM ar ne taip rajono suktas meriuk

kauniete to nieko

Atsivere nauja pinigu plovykla su garsiu pavadinimu gyvunam Baisu kas darosi lietuvoje jau naminei benamei badauja vargsta priegladose net baisu pažiurėti Atsidaro nauja pinigėliu plovykla saviem šeimos nariam

nieko....

nesuprantu, kas čia daros Lietuvoje, nuo ko visiems valdininkams pradėjo protas maišytis, gal nuo covido skiepų, kuo toliau tuo gražiau. Jau žmogus stumiamas iš pasaulio, jau daros niekam nereikalingas. Atsiveria pragaras.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS