LSMU vadovui – pasaulinės organizacijos vėliava | kl.lt

LSMU VADOVUI – PASAULINĖS ORGANIZACIJOS VĖLIAVA

Šeimininkų pastangos pirmą kartą Lietuvoje rengiant pasaulio medikų teniso čempionatą sulaukė pripažinimo. Vakar pasibaigusių pirmenybių metu Pasaulio gydytojų teniso sąjungos (WMTS) prezidentu vienbalsiai išrinktas profesorius Remigijus Žaliūnas.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektorius tarptautinės organizacijos vairą laikys nuo 2021-ųjų. Mat artimiausiai dviejų metų kadencijai jau gerokai anksčiau buvo patvirtinta Bonnie Sidoff. Ši medikė iš Jungtinių Valstijų Vilniuje oficialiai pakeitė savo kadenciją baigusį Indonezijos atstovą Ericą Gultomą.

R.Žaliūnui atsakingos pareigos buvo patikėtos per kasmetį WMTS susirinkimą. Jame šalių delegacijų vadovai išklausė jau buvusio prezidento ir naujosios vadovės pranešimus. Buvo aptartos organizacijos, vienijančios tūkstančius medikų visuose žemynuose, veiklos gairės. Tarp jų ir pasirengimas jubiliejiniam 50-ajam planetos čempionatui, kuris kitąmet įvyks Antalijoje (Turkija), o iš jo 2021-aisiais estafetę perims Orlando miestas (JAV).

"Mes galime tik pasidžiaugti ir padėkoti mūsų kolegoms iš Lietuvos. Jie surengė geriausią čempionatą iš visų iki šiol buvusių. Bent iš tų 20-ies, kuriuose aš pats dalyvauju, – šypsojosi WMTS vykdomasis sekretorius latvis Egilas Valeinis. – Dėl šios priežasties bei atsižvelgdamas į bendrą indėlį į organizacijos veiklą nematau geresnio kandidato už R.Žaliūną."

"Tokios organizacijos (kalbu ne vien apie sportinę dalį, bet ir apie aikštynus, viešbučius, žmones) man dar neteko matyti. Lietuviai pranoko mano lūkesčius", – kolegai iš Latvijos pritarė naujoji WMTS prezidentė B.Sidoff.

E.Gultomui pasiteiravus ar dėl lietuvio kandidatūros nėra prieštaraujančių, visi dalyviai pasisakė vienbalsiai pasisakė už jo išrinkimą.

Pats LSMU rektorius, ne vienus metus einantis ir Lietuvos gydytojų teniso sąjungos (LGTS) prezidento pareigas, padėkojo kolegoms už pasitikėjimą ir pateikė savo ataskaitą apie pirmenybes Vilniuje.

– Profesoriau, ką jums reiškia Pasaulio gydytojų teniso sąjungos prezidento pareigos?

– Tai didelė garbė visai šaliai ir mūsų šalies organizacijai. Tokio pripažinimo laukėme daug metų. Tačiau pirmiausia noriu pabrėžti ne asmeninius, o visos mūsų organizatorių ir dalyvių komandos nuopelnus. Pateiksiu pavyzdį – aš asmeniškai nesu pasiekęs kažkokių išskirtinių laimėjimų tarptautiniuose teniso aikštynuose. Tačiau porų rungtyje man su kolegomis teko laimėti ir pasaulio pirmenybių medalius. Tad partneriai reiškia labai daug.

Mes, kaip Lietuvos komanda, jau penkerius metus nuosekliai dalyvaujame pasauliniuose turnyruose ir mūsų medikų delegacija visuomet būdavo tarp lyderių pagal dalyvių skaičių. Dažniausiai mus lenkdavo tik amerikiečiai ar kitos gerokai didesnės nei Lietuva valstybės. Tačiau, žinant populiacijos skaičiaus skirtumus tarp JAV ir Lietuvos, tai turbūt neturėtų stebinti (šypsosi).

– Vadinasi, tiek Lietuvoje, tiek tarptautinėje bendruomenėje turėsite tvirtą užnugarį?

– Būtent tas mūsų delegacijų gausumas liudija apie lietuviškos medikų bendruomenės vieningumą. O tai nėra paprasta. Sako, kad čia yra ir mano indėlis, bet aš pirmiausia vertinu visą mūsų bendruomenę. Čia nežiūrime nei pareigų, nei interesų, nei Vilniaus ir Kauno konkurencijos. Visi esame susitelkę bendram tikslui – žaisti tenisą, plėtoti mūsų profesinius ryšius ir populiarinti mūsų šalį tarp užsienio kolegų.

– Mūsų kalbintas Vokietijos medikų teniso organizacijos vadovas Gerhardas Groellis neslėpė nuostabos dėl tokio gausaus tenisą žaidžiančių Lietuvos gydytojų skaičiaus. Esą patys vokiečiai kol kas nesugeba suorganizuoti tokios gausios bendruomenės.

– Pažiūrėkite, pasaulio čempionate išvis nėra tokių pripažintų valstybių kaip Ispanija, Prancūzija ar Didžioji Britanija, kur tenisas ypač populiarus. Kodėl? Nes jų organizacijų vadovai nesugeba suorganizuoti tvirtos bendruomenės, atsiųsti savo atstovų į pasaulinį renginį. Man Lietuvoje, turint tokį kolegų palaikymą, tai padaryti kur kas lengviau.

– Tad jūsų kadencijai teks nemenkas iššūkis – išplėsti organizacijos geografiją.

– Manau, kad tai bus vienas iš mano tikslų. Štai ir Vilniuje jau kalbamės apie aktyvesnį Australijos, Indijos atstovų įsitraukimą. Mums jau dabar pavyko įtraukti į pasaulinę bendruomenę kolegas iš Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Moldovos, kurių anksčiau čia nebūdavo. Tad ateityje tikrai matau galimybių WMTS plėstis dar labiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nuomone

Anonime visu greiciu i issvajota Rusija.Kodel jus vis dar cia.Ir paskaicius L.R portale komentarus atrodo ,kad jie cis badu mirsta.Juk laisve,demokratija .Vykit i Rusija.Jus viska zinote .Mat Amerika remia pinigais protestuotojus uz demokratija.O jus remia Putinas uz jo remima ir kirsinima ,asilai.

Neblogai

Pagal visus sveikatos rodiklius velkamės pabaigoje...Gal todėl, kad medikai neturi laiko - žaidžia tenisą? Medikai visada atranda laiko tik ligoniams kurlianskiams?

Kaunietis

Geriau medicina užsiimtų,nes jo valdose absoliutus bardakas,lengviau į dangų patekti nei pas daktarą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS