Magistralėje ties Giraite bus statomas viadukas | kl.lt

MAGISTRALĖJE TIES GIRAITE BUS STATOMAS VIADUKAS

  • 8

Lietuvos bendrovė „Autokausta“ kartu su Lenkijos „INTOP Warszawa“ už 17,5 mln. eurų (su PVM) rekonstruos magistralės Vilnius–Klaipėda ruožą už Kauno, prie Giraitės.

Pasak Kelių direkcijos vadovo Remigijaus Lipkevičiaus, magistralės ruože nuo 103 iki 107 kilometro iki kitų metų rudens bus panaikinta vieno lygio sankryža, taip eliminuojant priešpriešinių susidūrimų tikimybę, nutiesti jungiamieji keliai ir įrengti kiti inžineriniai sprendimai.

Direkcija BNS patikslino, kad automagistralėje dabar esančiame apsisukime ties Giraite bus pastatytas viadukas, įrengiant dviejų lygių sankryžą.  

Šis kelio ruožas patenka į transeuropinio tinklo „Via Baltica“ plėtros projektą ir po rekonstrukcijos atitiks tarptautinius techninius ir saugos standartus, pranešė Kelių direkcija.

Direkcija ir konkursą laimėjęs įmonių susivienijimas spalio pabaigoje pasirašė sutartį, o ji įsigaliojo lapkričio 11 dieną.

Projektas finansuojamas Kelių priežiūros ir plėtros programos ir Europos Sąjungos lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Senuku viadukas

Vadinkim tikrais vardais: Čia ne Giraites viadukas, o Senuku viadukas Giraite čia net nekvepia Giraites , Vijuku , Uzliedziu gyventojai turės sukti 7km rata link Senuku kad apsisukti ant Senuku viaduko. Senukai sau pasistatė (arba jiems kažkas pastate) viaduką už mokesčiu mokėtojų pinigus. Giraites ir Užliedzių tūkstančiai gyventoju lieka kvailio vietoj. Per kazkoki viena apsukru verslinika kuris naudojasi valstybes pinigais ir infrastruktūra.

aa

Kaip supratau ne ties GIRAITE o Ties SENUKAIS. Pas mus korupcija auciausiam lygyje. Zmones tures vaziuoti papildomus 6km kad ties senukais apsisiukti. Giraite cia ne prie ko viadukas statomas SENUKAMS prisidengiant giraites gyventojais.

kaunietis

atsibudo? Labas rytas, prieš dešimtmetį jau jis turėjo stovėti, prieš pradedant statybas abipus kelio
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS