Masinis vaikų „flashmob‘as“ priminė prigimtines vaikų teises | kl.lt

MASINIS VAIKŲ „FLASHMOB‘AS“ PRIMINĖ PRIGIMTINES VAIKŲ TEISES

  • 5

Tarptautinę šokio dieną prie  Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios vyko masinis vaikų flashmob‘as.

Minint Tarptautinę šokio dieną, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba organizavo nacionalinę akciją „Mano teisė – šokio laisvė“. Kaune, pačioje miesto širdyje, jungtiniam šokiui – flashmob‘ui vaiko teisių tema susivienijo kone 100 vaikų.

Tarnybos atstovai pabrėžė, kad šios akcijos tikslas – pasitelkiant šokio formą atskleisti kiekvieno vaiko prigimtines teises į laisvę, kūrybiškumą, turiningą laisvalaikio praleidimą, asmeninių gebėjimų ir talentų ugdymą.

Šokis – tai meno forma, galinti išlaisvinti kiekvieno vaiko fantaziją, įkvėpti jį naujiems ieškojimams ir atradimams. Tai akivaizdžiai atsispindėjo  flashmob‘o metu.

Šia akcija Tarnyba kvietė visuomenę pažvelgti į tam tikrus gyvenimiškus dalykus vaiko akimis – nebijoti suklysti, improvizuoti, pasielgti spontaniškai.

Svarbu, kad žodžiai „laisvė“ ir „teisė“ būtų ne tik skambios frazės, bet jas gebėtumėme įprasminti realiai.

Būtent šokio metu vaikai turėjo galimybę šokti taip, kaip jie moka ir kaip jiems patinka. Šio jungtinio šokio esmė buvo ne tikslus judesių ir žingsnelių atkartojimas, o nevaržoma teisė linksmintis šokant!

Renginyje dalyvavo moksleiviai iš penkių Kauno miesto ugdymo įstaigų: Kauno Žaliakalnio progimnazijos, Kauno Bernardo Brazdžionio mokyklos, Kauno Senamiesčio progimnazijos, Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos bei Kauno Panemunės pradinės mokyklos.

„Buvo labai smagu šokti! Ką tik pasibaigė atostogos, tai šiandien tokia judri valanda buvo lyg jų pratęsimas“, – po šokio kalbėjo viena iš moksleivių.

Šokio namų „Špagatas“ vadovė Silverija Gusaitė specialiai šiai akcijai parengė šokio kompoziciją, kuri buvo tinkama įvairaus amžiaus šokėjams.

„Labai smagu, jog turėjau galimybę prisidėti prie šios akcijos, nes man svarbu, kad žodžiai „laisvė“ ir „teisė“ būtų ne tik skambios frazės, bet jas gebėtumėme įprasminti realiai, kaip šiandien vykusiame renginyje“, – sakė S. Gusaitė.

Jungtinio šokio buvo mokomasi renginio metu, be išankstinio pasiruošimo ir repeticijų. 

„Džiaugiasi širdis matant tokį būrį šokančių vaikų. Man, kaip šokių mokytojai, norisi, kad vaikai nebijotų savęs išreikšti šokiu. Labiausiai džiugina, jog vaikus ginanti institucija nepamiršta pagalvoti ne tik apie jų interesus šeimoje, bet ir visuomenėje – ši iniciatyva tai įrodė“, – pastebėjo šokių mokytoja.

Visi šokėjai buvo pasipuošę ryškiaspalvėmis skarelėmis su „Pagalbos vaikams linija“ logotipu.

GALERIJA

  • Masinis vaikų flashmob‘as
  • Masinis vaikų flashmob‘as
  • Masinis vaikų flashmob‘as
  • Masinis vaikų flashmob‘as
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Postsovietikai 'mokytojai" nerimsta

Suvarė spaliukus ir pionierius į paradą ir giriasi,tikras frešjobas.Geriau rašyti išmokintų ar šiukšles apsirinktų.

kaunietis

o kas vaikams primins prigimtines pareigas?

taip

1 kalba kita daro truksta tik pedoinkvizicijos tai gal panaikinus celibata isteigsit /melsimes/...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS