Matematikos įvertinimai – tragiški, bet dar daugiau apeliacijų – dėl kito egzamino | kl.lt

MATEMATIKOS ĮVERTINIMAI – TRAGIŠKI, BET DAR DAUGIAU APELIACIJŲ – DĖL KITO EGZAMINO

Brandos egzaminų rezultatus galima ginčyti. Tuo pasinaudoti nusprendė nemažai kauniečių.

Matematikos valstybinio egzamino rezultatai pribloškė iš blogosios pusės. Jie rekordiniai pagal neišlaikiusiųjų skaičių. Kaip jau rašėme, šalies mastu neišlaikė kas trečias abiturientas. Kaune tokių – kas ketvirtas šį egzaminą pasirinkęs jaunuolis.

Neišlaikiusieji egzamino gaus atestatą, tačiau negalės pretenduoti į valstybės finansuojamas studijų vietas.

Vis tik daugiausiai apeliacijų iki penktadienio popietės sulaukta ne dėl šio, o dėl lietuvių kalbos ir literatūros egzamino rezultatų.

Pagal Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus portalui kauno.diena.lt pateiktus duomenis, matematikos egzamino rezultatus ginčyti nusprendė 41 abiturientas, 79 kauniečiai per naują prašo vertinti jų lietuvių kalbos ir literatūros darbus.

Apeliacijas aktyviausiai teikė Kauno technologijos universiteto atstovai – devyni. A. Smetonos gimnazijos gimnazistai pateikė aštuonis prašymus peržiūrėti darbus. Iš Kauno S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijos atskriejo septyni prieštaravimai.  

Geresnių matematikos egzamino rezultatų tikisi septyni Vytauto Didžiojo universiteto gimnazijos abiturientai, po keturis – iš Kauno „Saulės“ ir iš „Aušros“ gimnazijų.

Iš viso bent po vieną apecialiciją dėl kurio nors brandos egzamino iki penktadienio pietų gauta iš 25 švietimo ir ugdymo įstaigų. Apeliacijas buvo galima teikti penktadienį iki 17 val.

Po darbo peržiūrėjimo jo įvertinimas gali ne tik būti pakeltas, bet ir sumažintas arba paliktas toks pats. Pasitaiko atvejų, kai galutinis rezultatas po peržiūros pakyla net keliomis dešimtimis balų, bet būna ir taip, kad egzaminas tampa neišlaikytu.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

AŠ Manau

Senoji karta supranta.Jei nesimokini tai ir nemoki.Juk išlaikyti nors pačių mažiausių balu ,bene 9 tai įmanoma jei mokinaisi.Bet daugelis tik maigo išmaniuosius ir apie tolesni gyvenimą nemasto.Nėi kiek ju negailą.Tegu sėdi ir mokinasi ir išlaikys po metų jei norės.

Not a boomer

Ar senoji karta čia komentaruose supranta, kad mokiniai nepatenkinti egzamino sudėtimi. Internete yra viešai paskelbta iš ko susideda matematikos egzaminas ir kiek procentų sudarys tam tikros temos, tačiau šiais metais skirtingų užduočių (tikimybių, lygčių, etc.) skaičius egzamine buvo absoliučiai pakeistas ir neatitiko 12 klasės kurso. Gerai, jei jus prieš 30 metų tai mokė, bet dabar laikai pasikeitė, o su laikais ir sudarytas 12-tokų kursas. Atsižvelgti reikia ir į tai, kad karantinas suprastino mokslo kokybę. Nepamirškim apie visą korupciją ir mokytojų pakišinėjamus atsakymus sovietmečiu, tai aišku, kad jums buvo lengviau :D. Parodykite šiek tiek supratingumo jaunuoliams, kuriems šis egzaminas radikaliai pakeitė gyvenimo planus.

...,skaityti... ar RANKOSE turedamas

TASKAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS